Četrti zaporedni remi Celjanov, ki so sploh prvič zadeli pod Kosićem


Celjski nogometaši so sinoči na domači zelenici z ekipo Domžal igrali četrtič, odkar je vodenje ekipe prevzel Dušan Kosić, in četrtič tekmo končali z neodločenim izidom. 

Pred skromnim številom občinstva je za gostitelje v 12. minuti zadel Filip Dangubić, ki je nadgradil nevarno prizadevanje iz 3. minute. To je bil celo prvi zadetek Celjanov pod vodstvom novega trenerja. Sledil je protiudar gostov, ki jih vodi Simon Rožman, ki so izenačili po slabe pol ure igre in bili do izenačenja več pri žogi. Podobno je bilo tudi do konca prvega polčasa.

Začetek drugega dela je minil v znamenju domžalske pobude, Celjani pa bi preko Dangubića v 65. lahko povedli, saj je bil nenatančen z 10 metrov. Do konca tekme so dve nevarni akciji sestavili gostje. Da se izid ni spremenil je zaslužen tudi domači vratar Metod Jurhar.

Celje : Domžale 1:1 (1:1)

Strelca: 1:0 – Dangubić 12.’ 1:1 – Husmani 28.’

CELJE: Jurhar, Džinić, Travner, Vidmajer, Brecl, Pišek, Pungaršek (od 77. Cikaqi), Štraus (od 52. Požeg Vancaš), Predragović (od 55. Kesić), Dangubić, Lupeta. Trener: Dušan Kosič.

DOMŽALE: Milić, Vetrih, Klemenčič, Alvir (od 59. Volarič), Širok, Bizjak, Ibričić (od 68. Hebaj), Hodžić, Melnjak, Dobrovoljc, Husmani. Trener: Simon Rožman.

Celjani so v 11 tekmah zbrali 12 točk in s tem ostajajo v spodnji polovici lestvice. Kosić je v štirih tekmah zbral 33 % točk, njegov predhodnik, Tomaž Petrovič pa v sedmih 38 %.

Po reprezentančnem premoru se bo tekmovanje nadaljevalo 14. oktobra, Celjani pa bodo gostovali v Novi Gorici.