Cinkarna do pogodbe s slovensko mladinsko reprezentantko, kapetanka odhaja v Španijo


Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje je podpisal dolgoročno pogodbo s slovensko mladinsko reprezentantko Kim Žibert, v Španijo pa odhaja kapetanka Maruša Seničar.

Pri Cinkarni so s Kim Žibert, ki je v zadnji sezoni v celjskem dresu v članski kategoriji postala prvakinja v državnem prvenstvu, pokalu in mednarodni WABA ligi, zlato medaljo pa je v državnem prvenstvu osvojila tudi z ekipo U18, podpisali pogodbo do konca sezone 2025/2026.

V preteklih sezonah je bila dvakrat mladinska državna prvakinja
(2021, 2022), kadetska prvakinja (2020, 2021), kadetska podprvakinja (2022) ter
tretjeuvrščena (2022) v kadetski WABA ligi. V sezoni 2019/2020 je bila s pionirsko in
kadetsko zasedbo Cinkarne zmagovalka mednarodne kadetske WABA lige.

Slovenska mladinska reprezentantka je s slovensko kadetsko reprezentanco (U16) poleti 2021 osvojila 1. mesto na Fibinem challengu na Portugalskem, poleti 2022 pa je na svetovnem prvenstvu do 17 let, v Debrecenu na Madžarskem, s Slovenijo osvojila 9. mesto.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje, je ob podpisu sodelovanja z 18-letno igralko dejal: ”Kim Žibert je še ena izmed mladih igralk, ki je v preteklih letih pustila velik pečat v mlajših selekcijah našega kluba, ob pa je bila zelo uspešna tudi v mlajših reprezentančnih selekcijah. Prepričani smo, da bo svoj potencial v prihodnjih letih uspešno razvijala tudi v naši članski ekipi.”

Svoje občutke ob podpisu pogodbe pa je strnila tudi Kim: ”Zelo sem vesela, da sem svojo prvo pogodbo podpisala s celjskim klubom. Zame je to zagotovo najboljša sredina, ki nudi optimalne pogoje za napredek in razvoj. Veselim se naslednjih sezon. Prepričana sem, da bodo zavoljo našega truda in dela tudi v rezultatskem smislu uspešne.”

Maruša Seničar; foto: ŽKK Cinkarna Celje/Facebook

Dosedanja kapetanka celjske ekipe Maruša Seničar bo kariero nadaljevala pri španskem prvoligašu Bembibreju, ki je v lanski sezoni v španskem državnem prvenstvu osvojil 9. mesto. Maruša je v petih sezonah v celjskem klubu osvojila kar 12 lovorik (5x državno prvenstvo, 5x pokal in 2x WABA liga), ob tem pa je bila zadnji dve leti tudi kapetanka kluba iz knežjega mesta.