CKŠ Celje: zmagovalec svetovnega pokala v preskakovanju zaprek s konji je postal Ukrajinec Nagel Björn, najboljša Slovenka na 8. mestu (foto in video)


Minuli konec tedna je v Centru konjeniškega športa v Celju potekal vrhunec dvotedenskega mednarodnega konjeniškega turnirja – svetovnega pokala v preskakovanju zaprek s konji. Tekmovanje je minilo s kar nekaj posebnostmi in rekordi, gledalce pa je navduševal tudi kvaliteten spremljevalni program.

Svetovni pokal je bil tako že drugič organiziran v notranji areni, katera s svojo kvaliteto, moderno infrastrukturo in opremo omogoča organizacijo konjeniških dogodkov na najvišji ravni in je edina tovrstna v Sloveniji, sodi celo med najboljše v Evropi in svetu.

Otvoritveno slovesnost so popestrili nastopi Lipicanca in prikaz dresurnega jahanja, prikaz Western jahanja, nastop mažoretk iz Laškega, prikaz spretnostne vožnje s kočijo in konjenica slovenske policije iz Maribora. Obiskovalce so uvodoma pozdravili Hugo Bosio, predsednik organizacijskega odbora in lastnik Centra konjeniškega športa Celje, Bojan Šrot, župan MOC in član častnega odbora, dr. Janez Kocjančič, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik častnega odbora ter Bogomir Vnučec, predsednik konjeniškega zveze Slovenije, član častnega odbora.

Tekmovalci so konje ogrevali kar v zunanji ogradi, saj je dan zaznamovalo sončno vreme.

V treh dneh so se tekmovalci s svojimi konji pomerili v petih različnih kategorijah. Na osrednjem dogodku, tekmi za svetovni pokal, je zmago slavil Nagel Björn iz Ukrajine, s konjem Quickdiamond. Druga je bila Pinazzi Chiara iz Italije s konjem Caschmir. Tretje mesto je pripadalo Litvancu Gutkauskas Benas, s konjem Lascar 41. Od slovenskih jahačev se je najbolje odrezala Mirjam Vesenjak s konjem Unique, ki je zasedla odlično osmo mesto. Omeniti je treba, da je bila Mirjam Vesenjak tudi na lanskem Svetovnem pokalu plasirana z odličnim šestim mestom.

Podelitev nagrad najbolje uvrščenim na tekmi za svetovni pokal.

Center konjeniškega športa Celje se je znova izkazal kot odličen organizator, ki je poleg številnih tekmovalec in konj (nastopilo je okoli 300 konj iz 20 držav: Avstrije, Bolgarije, Belgije, Belorusije, Grčije, Hrvaške, Hong Konga, Italije, Izraela, Latvije, Liechtensteina, Litve, Madžarske, Monaka, Nemčije, Poljske, Rusije, Slovaške, Slovenije, Srbije, Švice in Ukrajine) in okoli 170 tekmovalcev, na svoje tribune privabil ne le Celjane temveč tudi gledalce iz ostalih delov Slovenije in tujine.

Dvorana, ki navdušuje tekmovalce in obiskovalce iz Evrope in ostalih delov sveta.

Glede na odlično udeležbo tekmovalec ter sodelujočih držav, obiska gledalcev, ki so dnevno polnili tribune in odlično oceno delegatov FEI Mednarodne konjeniške zveze ter dobrega odziva sponzorjev, bo v Centru konjeniškega športa Celje v letu 2012 mogoče spremljati še več mednarodnih in nacionalnih konjeniških tekmovanj.

Fotografije in utrinke tekme za svetovni pokal si lahko ogledate v naši galeriji fotografij, vabljeni pa tudi k ogledu spodnjega video prispevka, v katerem je izjavo tik pred zaključkom tekmovanj zadnjega dne podal predsednik organizacijskega odbora in lastnik CKŠ Celje Hugo Bosio.

[simpleviewer width=100% height=700 id=98]

Ostale rezultate si lahko ogledate na povezavi: www.sportergebnisse.at.

v/t/f: Egon Horvat

Vir: CKŠ Celje