Člana SD Vizore postala državni prvak in podprvak v nordijski kombinaciji


Minuli vikend je v Žireh potekalo pokalno tekmovanje v smučarskih skokih in državno prvenstvo v nordijski kombinaciji za ml. kadete in kadetinje do 12 in 13 let. V taboru Smučarskega društva Vizore so dobili državnega prvaka in podprvaka.

Žan Zakelšek in Enej Pukl. Foto: SD Vizore/Facebook

Tek za nordijsko kombinacijo je bil sicer izveden že na zadnji dan minulega meseca na Pokljuki, skupaj s prvim skokom tekmovanja v Žireh pa je štel za državno prvenstvo v nordijski kombinaciji.

Na Pokljuki sta tekla Žan Zakelšek, ki je v cilj pritekel kot 2. in Enej Pukl, ki je zasedel 3. mesto. Po skoku je Žan svoj dosežek izboljšal in tako ubranil poletni naslov državnega prvaka v nordijski kombinaciji v kategoriji do 12 let. Prav tako je svoj rezultat s skokom izboljšal tudi Enej, ki je tako postal državni podprvak v omenjeni kategoriji.

Pokalno tekmovanje v smučarskih skokih je prav tako postreglo z odličnimi rezultati članov SD Vizore. Enej Pukl je dosegel 3. mesto, Žan Zakelšek pa je po nekoliko slabšem skoku v drugi seriji iz 2. mesta nazadoval na 4. mesto. V kategoriji do 13 let je tekmoval tudi Nejc Kožuh, ki je dosegel 8. mesto.

Enej Pukl, 3. mesto in Žan Zakelšek, 4. mesto. Foto: SD Vizore/Facebook