Člani Društva oseb z okvaro sluha celjske regije odlični na mednarodnem tekmovanju v Gradcu


Zadnjo junijsko soboto so se člani ekipe kegljačev Društva oseb z okvaro sluha iz Celja na povabilo Društva GSZ Graz ob njihovi 40-letnici delovanja v Avstriji udeležili tekmovanja v kegljanju.

Na tekmovanju so z 2152 podrtimi keglji ekipno osvojili odlično 1. mesto. Sledila jim je hrvaška ekipa Nove Gradiške z 2084 podrtimi keglji, 3. mesto pa je z 2046 podrtimi keglji osvojila ekipa Bilogore, ki prav tako prihaja iz Hrvaške. V ekipnem delu je sodelovalo 10 ekip iz Češke, Hrvaške, Slovenije in Avstrije.

Vir foto: FB/Društvo oseb z okvaro sluha celjske regije

V tekmovanju posameznikov pa je z 568 podrtimi keglji zmagal član celjskega društva Gregor Skalicky, na drugo stopničko je stopil Simunović Ivan iz Nove Gradiške s podrtimi 554 keglji, tretje mesto pa je dosegel Stefan Kermautz iz domačega društva GSZ Graz s 552 podrtimi keglji. Ostali člani iz celjskega društva DOOS so bili prav tako uspešni. Tomaž Klemen je podrl 546 kegljev in zasedel četrto mesto, Aleš Peperko je bil z 529 podrtimi keglji osmi, Rado Bojan Selan pa z 509 podrtimi keglji osemnajsti. Skupno je tekmovalo 38 tekmovalcev in 8 tekmovalk.