Črn večer za celjske nogometaše: Konec sanj o dvojni kroni in poškodba Pruceva


Nogometaši Celja so po reprezentančnem premoru v okviru pokalnega tekmovanja gostovali v Lendavi pri Nafti. Celjani so na slabo pripravljenem igrišču prikazali bledo predstavo, ki je Prekmurcem omogočila veliko priložnost za preboj v osmino finala. 

Nafta 1903 : Celje *1:1 (0:1, 1:1)
Oštrek (85′); Edmilson (3′)

Celje: Jurhar, Zec, Vuklišević, Nemanič, Koderman, Kouter (od 64′ Zabukovnik), Dulca (od 106′ Lamy), Svetlin (od 77′ Popović), Bobičanec, Edmilson (od 77′ Bajde), Prucev (od 118′ Ajhmajer)

Celjani so že v uvodnih minutah povedli z zadetkom Edmilsona, zato je zadišalo po rutinskem napredovanju celjske zasedbe. Toda vodstvo je varovance Damirja Krznarja nekako uspavalo, gledalci v Lendavi pa so bili priča precej anemičnemu prvemu polčasu.

Prav Brazilec, ki je grofe popeljal do vodstva, se je nato v drugem delu igre znašel v veliki priložnosti, a ni uspel unovčiti sijajne podaje Tamarja Svetlina. Lendavčani so za tem na krilih bučne podpore svojih navijačev nekajkrat nevarno ogrozili celjska vrata, toda izkazal se je Metod Jurhar.

Vendarle pa je bil vratar Celja povsem nemočen v 85. minuti, ko je mrežo zatresel Stjepan Oštrek. Nafta si je tako priborila podaljšek, v katerem je bilo pričakovati ofenzivno igro Celjanov. Toda do le te ni prišlo, za nameček pa se je poškodoval še Egor Prucev, ki se je na seznamu poškodovanih pridružil Aljoši Matku, Lovro Bizjaku in Mariu Kvesiću.

Srečanje se je tako zavleklo v izvajanje kazenskih strelov. V celjskem dresu so strel z bele pike zanesljivo izvedli Luka Bobičanec, David Zec, Mark Zabukovnik in Gregor Bajde, udarec kapetana Denisa Popovića pa je prebral Ervin Nemeth.

Obrambo domačega vratarja so nagradili njegovi soigralci, ki so bili natančni iz vseh petih poskusov. Lendavčani so se tako uvrstili med 16 najboljših ekip, Celjani pa so se morali posloviti od letošnjih sanj o dvojni kroni. Grofje bodo sedaj misli usmerili v ligaško tekmovanje, kjer zasedajo prvo mesto, v nedeljo pa jih čaka gostovanje v Ljubljani pri Bravu.