CSIO3* Pokal narodov v Centru konjeniškega športa Celje 2015 (foto, video)


DSCN7849 (Kopiraj)DSCN7814 (Kopiraj)Minuli konec tedna je bil prava dogodivščina za vse ljubitelje konjeništva iz Slovenije in sveta, saj je v Centru konjeniškega športa Celje potekalo tekmovanje za  Pokal narodov 2015. Gre za  najprestižnejše mednarodno tekmovanje v preskakovanju ovir za nacionalne ekipe na svetu, ki ga je Center konjeniškega športa Celje gostil že drugo leto zapored.

Štiridnevno tekmovanje za Pokal narodov je potekalo od četrtka, 14. maja, pa do nedelje, 17. maja 2015. Vrhunec tekmovanja je bil dosežen petek, 15. maja 2015, ko se je ob 15. uri pričelo ekipno tekmovanje za Pokal narodov, dogajanje pa se je stopnjevalo v nedeljo, ko je ob 15. uri potekalo tekmovanje za Svetovni pokal.  Nedeljskega dogajanja smo se udeležili tudi mi in posneli nekaj najboljših evropskih jahačev v njihovem elementu.

Prav tako pa je v petek in nedeljo potekal tudi šov program, kjer sta se prvič v Sloveniji predstavila mednarodno uveljavljena performerja Selyne in Jeremy Gonzalez iz Francije. Predstavila sta se s točkami šole nad zemljo, ki deluje kot ples konja. Njuno točko pretežno sestavljajo španski, lusitano in Cruzado žrebci.

DSCN7840 (Kopiraj)

DSCN7866 (Kopiraj)DSCN7966 (Kopiraj)Zabavali so se lahko tudi najmlajši obiskovalci, saj so organizatorji samo zanje odprli otroški park “Marko skače”. Letošnje leto je bilo parkirišče pred restavracijo v celoti preoblečeno v tematski otroški park Marko skače, kjerso bile od petka do nedelje na voljo raznolike aktivnosti, ježa konja, umetniške delavnice in mnogo več.

Vzporedno s konjeniško obarvanim dogajanjem v Centru konjeniškega športa Celje pa je v petek zvečer v klubu Mansion potekala še zabava s karakterjem – Wanted. V mesto so namreč prišli novi časi in nov šerif, koncept zabave pa je bil edinstven, saj je bil lahko prav vsak glavni osumljenec.

Seveda velja omeniti še rezultate samega tekmovanja. V petek so na tekmovanju za pokal narodov brezkompromisno slavili Luksemburžani, Slovenija pa je pristala na osmem mestu, prav tako kot lani. Slovenci so sicer nastopili v postavi Pato Muente, Tajda Bosio, Lidija Grum in Urh Bauman.

V nedeljo, ko je potekal svetovni pokal v preskakovanju ovir, je zmago slavil Avstrijec Roland Englbrecht s konjem Mevisto’s Poorboy. Drugi je bil Čeh Ondrej Zvara s Carmen Arcus, tretja pa Nizozemka Charlotte Bettendorf s konjem Queltis.

Sicer pa si lahko vse ostale uvrstitve z enega najprestižnejših mednarodnih tekmovanj v preskakovanju ovir za nacionalne ekipe na svetu ogledate tu. Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije in video posnetka z nedeljskega dogajanja.

[simpleviewer width=100% height=700 id=821]

polsi-ure-jahanja-klik