Dan odprtih vrat v Centru konjeniškega športa Celje (foto in video)


Prva majska nedelja je v Centru konjeniškega centra Celje minila v znamenju dneva odprtih vrat, ki se je pričel že v dopoldanskih urah. Obiskovalci so se lahko brezplačno poizkusili v ježi konj, uživali v atraktivnih nastopih in se razvajali v kulinaričnih dobrotah.

Pestro dogajanje, ki so ga pripravili organizatorji, se je zaradi dežja odvijalo v notranjem jahališču, kjer so obiskovalci bili deležni predstavitve olimpijske discipline – preskakovanje ovir s konjiprikaza šole jahanja, jezdili so lahko konje, omeniti pa je potrebno izvrsten prikaz dresurnega jahanja in nastop Lipicancev ter nastop Quarter konj s prikazom Western jahanja. Najmlajši, tisti najpogumnejši, so lahko na lastni koži občutili, kako je “biti na konju“, saj so mlade gojenke šole jahanja v CKŠC pomagale organizatorjem pri vodenju konj.

Okoli poldneva, ko je sledil počitek za konje, obiskovalci pa so se v tem času lahko okrepčali s kulinaričnimi dobrotami, ki so jih pripravili v CKŠC, je izza oblakov posijalo sonce, kar so izkoristili kočijaži, ki so do naslednjega dežja okoli hleva brezplačno vozili obiskovalce. Žal pa so dežni oblaki kmalu prekrili sonce in s tem preprečili vožnjo s kočijami, zaradi namočenosti pa je v celoti bilo odpovedano dogajanje, predvideno na zunanjem jahališču.

Kljub dežju pa so obiskovalci lahko obisk izkoristili z druženjem z Ameriškimi miniaturnimi konji, deležni so bili prikaza priprave in čiščenja konj za ježo ter prikaza podkovanja konj, kjer so si lahko kupili svojo podkvico sreče.

Organizator je torej poskrbel za nemoteno dogajanje, ki je bilo napovedano v programu. Kljub dežju so na notranjem jahališču potekali številni prikazi, tudi tisti, ki so bili sprva mišljeni na zunanjem jahališču.

Jahanje je eden redkih športov, s katerim se lahko človek ukvarja od rosnih let do starosti, tako rekreativno kot tekmovalno. Z dnevi odprtih vrat skušajo v CKŠC konjeniški šport približati vsem starostnim skupinam. Ob tem velja omeniti, da nudijo začetne, nadaljevalne in individualne tečaje rekreativnega, preskakovalnega in dresurnega programa, ki potekajo v majhnih skupinah (2 do 4 jahači).

Šola jahanja poteka po programu Konjeniške zveze Slovenije in Slovenske konjeniške akademije po vodstvom licenciranih inštruktorjev, učiteljev in trenerjev jahanja s čimer zagotavljamo najvišjo kakovost.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer lahko prisluhnete direktorici CKŠC Niki Bosio, ki nam je zaupala nekatere podrobnosti dneva odprtih vrat ter o prihajajočem Pokalu Slovenije v preskakovanju zaprek za otroke, mladince in člane, ki se bo v Centru konjeniškega športa Celje odvijal v prihajajočih dveh koncih tedna.

Ogledate pa si lahko tudi spodnjo galerijo fotografij, v katero smo ujeli nekaj utrinkov dogajanja minulih odprtih vrat CKŠC.

[simpleviewer width=100% height=700 id=368]

v/t/f: Egon Horvat