Dan odprtih vrat Centra konjeniškega športa Celje (foto in video)


Prvo septembrsko nedeljo so v Centru konjeniškega športa Celje za obiskovalce pripravili že drugi dan odprtih vrat CKŠC. Pripravili so zanimivo in pestro ter popolnoma brezplačno celodnevno dogajanje, ki so ga številne družine, tudi zaradi lepega vremena, izkoristile za obisk in izlet.

Dogajanje se je pričelo že ob 10. uri dopoldne, ko so si obiskovalci v notranjem jahališču lahko ogledali prikaz šole jahanja. Kako je biti na konju, so lahko otroci in odrasli izkusili na lastni koži, saj so lahko tudi sami jezdili konje. Veliko zanimanje za ježo se je najbolj odražalo na čakalni vrsti, saj je za ježo bilo potrebno čakati tudi do pol ure. Na zunanjem jahališču pa so predstavili olimpijsko disciplino preskakovanje ovir s konji, sledil je prikaz dresurnega jahanja in nastop Lipicancev.

Po nastopu Quarter konj in Westren jahanja je sledil počitek za plemenite živali kot za obiskovalce, slednji so se lahko v izvrstni restavraciji Centra konjeniškega športa okrepčali z okusnim kosilom ali se odžejali in spočili pred nadaljevanjem programa.

Ves čas programa so se obiskovalci lahko popeljali s kočijami, ogledali so si lahko tudi pripravo in čiščenje konj za ježo. Organizatorji so pripravili tudi ogled podkovanja konj, kjer so si lahko obiskovalci kupili podkev za srečo. Pozabili pa niso niti na najmlajše, ki so si v zunanji ogradi z zanimanjem ogledali in se družili z Ameriškimi miniaturnimi konji. Voden ogled CKŠC je kar trikrat pripravila direktorica Nika Bosio.

Podkovanje konj, dresurno jahanje, vožnja s kočijami in Western jahanje so bili del zanimivega in pestrega programa.

Center konjeniškega centra Celje je na dnevu odprtih vrat več kot odlično predstavil svoje dejavnosti. Na voljo je bil tudi konj v naravni velikosti, na katerem so se otroci lahko fotografirali in spoznali opremo za jahanje. Vsekakor gredo pohvale organizatorjem, ki so zopet dokazali, da znajo poskrbeti za zanimivo dogajanje, ki ga iz leta v leto popestrijo z dodatnimi, še bolj zanimivimi in kvalitetnimi dogodki za obiskovalce.

Odziv obiskovalcev dneva odprtih vrat je bil odličen.

O dnevu odprtih vrat CKŠC smo se pogovarjali z direktorico Niko Bosio. Kaj nam je povedala o samem dogodku ter prvo napoved tekem za Svetovni pokal v preskakovanju zaprek s konji, ki se bo zgodil v CKŠC zadnji konec tedna v novembru, si lahko ogledate v spodnjem video prispevku. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na dnevu odrtih vrat.

[simpleviewer width=100% height=700 id=244]

v/t/f: eH