Dan odprtih vrat v CKŠ v znamenju odprtja novih otroških igral (foto in video)


dan_odprtih_vrat_cksc_1Zadnji avgustovski dan je v Centru konjeniškega športa Celje minil v znamenju dneva odprtih vrat, na katerem so ob tradicionalno pestrem programu za obiskovalce slavnostno odprli nova, sodobna in okolju prijazna otroška igrala. Slednja pomenijo dodano vrednost k pestri ponudbi, ki jo obiskovalcem nudi CKŠC zadnjih nekaj let.

Že konec lanskega leta so v Centru konjeniškega športa Celje v sklopu obstoječe infrastrukture pričeli z načrtovanjem in razvojem novega koncepta igrišča, ki so ga razvili v sodelovanju z dvema mladima arhitektoma in drugimi svetovalci, s katerimi so med drugim izpolnili vse varnostne zahteve igral. Nova otroška igrala so iz lesa, ki je okolju prijazen, prijeten, trajen in topel material, v inovativen koncept igral pa so vključeni vsi osnovni elementi igre (skrivanje, guganje, skakanje, plezanje idr.), ki pomembno vplivajo na razvoj motorike in različnih gibalnih spretnosti.

Trak so slavnostno prerezale direktorica CKŠC Nika Bosio, podžupanja MOC mag. Darja Turk in  direktorica Vzajemnine poslovne enote Celje, Tadeja Fendre.
Trak so slavnostno prerezale direktorica CKŠC Nika Bosio, podžupanja MOC mag. Darja Turk in direktorica Vzajemnine poslovne enote Celje, Tadeja Fendre.

Po besedah direktorice CKŠC Nike Bosio tovrstni projekt pomembno dviguje tako raven igre kot raven igrišč v regiji in širše, hkrati pa širšemu krogu ljudi približa konjeniški šport. Slednje je potrdila tudi podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk, ki je v nagovoru, tik pred slavnostnim prerezom traku, izpostavila, da so prav izkušnje iz otroških igrišč ene izmed pomembnejših za razvoj otrok in njihovo prihodnost: “Velikokrat so prav izkušnje z otroških igrišč tiste, ki se izkažejo kot zelo dragocene kasneje v življenju. Zato je pomembno, da so te izkušnje kar najbolj prijetne, zlasti pa varne. Mestna občina Celje tudi sicer spodbuja, podpira in vlaga v družbene dejavnosti, kamor spadajo tudi otroška igrišča. V preteklem mesecu smo na več lokacijah v mestu postavili nova, atraktivna igrala, ki bodo otrokom popestrila nove šolske dni, ki so pred vrati.”

Seveda pa je bil osnovni namen dneva odprtih vrat predstavitev CKŠC širšemu krogu obiskovalcev. In kakor vsako leto, so tudi letos organizatorji poskrbeli za pestro dogajanje tako na zunanjem jahališču kot na notranjem. Obiskovalci so se lahko med drugim preizkusili v ježi konj, se vozili s kočijami, si ogledali prikaz šole jahanja in predstavitev olimpijske discipline  – preskakovanje ovir s konji. Po prikazu dresurnega jahanja in nastopu lipicancev je sledila prava atrakcija – nastop Quarter konj in prikaz Western jahanja.

Najmlajši so se lahko preizkusili v ježi pravih konj.
Najmlajši so se lahko preizkusili v ježi pravih konj.

V CKŠC so v restavraciji za obiskovalce pripravili odlično kulinarično doživetje, kosilo, s katerim so se lahko okrepčali v času, ko so konji počivali. Dan odprtih vrat pa je potekal tudi v znamenju pestrega spremljevalnega programa, saj so se najmlajši lahko družili z Ameriškimi miniaturnimi konji, ogledali pa so si lahko tudi pripravo in čiščenje konj za ježo ter podkovanje konj.

Zaključimo lahko, da so z Dnevom odprtih vrat v CKŠC še enkrat več dokazali, da jim je mar za obiskovalce. Slednjim so namreč popolnoma zastonj ponudili odličen program, ki si ga bodo zagotovo zapomnili tudi najmlajši obiskovalci. Slednji so vidno uživali tako na novih igralih kot ob ostalih aktivnostih, povezanih s plemenitimi živalmi, konji.

dan_odprtih_vrat_cksc_4

V spodnjem video posnetku lahko prisluhnete izjavi direktorice Nike Bosio, ki je med drugim tudi izpostavila prihajajoče dogodke, ki se bodo v CKŠC zvrstili do konca leta. Vabljeni tudi k ogledu bogate galerije fotografij, posnetih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=665]

v/t/f: eH

polsi-ure-jahanja-klik