Daša Grm evropsko prvenstvo končala po kratkem programu


Edina slovenska predstavnica na evropskem prvenstvu v umetnostnem drsanju, Celjanka Daša Grm, je tekmovanje končala po kratkem programu. Zasedla je končno 28. mesto.

Daša Grm je po lanskem 20. mestu na evrospkem prvenstvu, na letošnjem ostala brez sobotnega prostega programa. Z zbranimi 47,85 točkami je zasedla 28. mesto ter tako tekmovanje končala po kratkem programu. V sobotno popoldne s prostim programom se je uvrstilo najboljših 24 tekmovalk kratkega programa.

Doslej najboljši dosežek na EP-jih je Daša Grm dosegla leta 2019, ko je tekmovanje končala na 17. mestu.

Daleč najboljše izhodišče po kratkem programu si je pridrsala šele 15-letna Rusinja Kamila Valijeva. Z 90,45 točke je mladinska svetovna prvakinja s tehnično brezhibnim nastopom navdušila sodnike. Z novim rekordom na velikih tekmovanjih (prejšnji je bil prav tako njen, 87,42 točke na tekmi za veliko nagrado v Sočiju novembra lani), si je Rusinja že skorajda zagotovila zlato medaljo. Postala je tudi prva drsalka, ki je ob sedanjem sistemu točkovanja presegla mejo 90 točk po kratkem programu.

Druga po kratkem programu je Belgijka Loena Hendrickx s 76,25 točke, tretja pa Rusinja Aleksandra Trusova (75,13). Aktualna svetovna prvakinja, Rusinja Ana Ščerbakova, je po kratkem programu šele četrta (69,05).