Daša Grm finalistka svetovnega prvenstva v umetnostnem drsanju


Figure Skating - World Figure Skating Championships - The Mediolanum Forum, Milan, Italy - March 21, 2018 Slovenia's Dasa Grm during the Ladies Short Programme REUTERS/Alessandro Bianchi

Celjanka Daša Grm se je z brezhibnim nastopom v kratkem programu zanesljivo uvrstila med finalistke letošnjega svetovnega prvenstva v umetnostnem drsanju na Japonskem.

Finale s prostim oz. dolgim programom bo v petek.

Celjska umetnostna drsalka Daša Grm se je  na svetvnem prvenstvu v umetnostnem drsanju v Saitami na Japonskem uvrstila v veliki finale. V kratkem programu je zasedla 16. mesto in se zanesljivo uvrstila med 24 finalistk. Z brezhibnim nastopom je dobila oceno 57,58 točke, svojo najvišjo doslej, in si priborila že tretji zaporedni finale na svetovnih prvenstvih. V kratkem programu je bila šesta najboljša Evropejka. Za seboj je tako pustila nekatera zveneča evropska drsalna imena. Grmova si v finalu želi izboljšati svojo najboljšo uvrstitev s svetovnih prvenstev, 18. mesto iz sezone 2014/15.

Najvišjo oceno kratkega programa je dobila 16-letna olimpijska prvakinja Alina Zagitova, ki je za svoj nastop dobila najboljšo oceno sezone 82,08 točke. Druga je bila domačinka Kaori Sakamoto z oceno 76,86 točke, tretja pa Kazahstanka Elizabet Tursinbajeva s 75,96 točke.

Finale bo v petek, ko se bodo finalistke pomerile v prostem programu.

foto: EPA