Daša Grm z zmago v Beogradu izpolnila normo za SP


Najboljša slovenska umetnostna drsalka Daša Grm je zmagala na tekmi evropskega kriterija v Beogradu in si zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo konec marca v francoskem Montpellierju.

Bolj kot uvrstitev je bil za Dašo Grm v Beogradu pomemben točkovni izplen samega nastopa. Tega je Grm izpeljala dovolj dobro, da je dosegla zadostno število tehničnih točk za uvrstitev na svetovno prvenstvo ter za povrhu še končno zmago na beograjski tekmi.

“Po razočaranju na evropskem prvenstvu v Estoniji, ko se nisem uvrstila v finale, ni bilo lahko nadaljevati. Kljub neuspehu je v zadnjem trenutku padla odločitev za udeležbo na tekmi v Beogradu. Izkazalo se je, da je bila to pametna poteza. Ponosna sem, da sem si pridrsala normo za svetovno prvenstvo,” je po tekmovanju povedala Daša Grm, ki bo pred svetovnim prvenstvom nastopila še na Dragon Trophy v Ljubljani. Cilj Grmove na svetovnem prvenstvu je uvrstitev v finale. Svetovno prvenstvo bo za celjsko drsalko eden izmed vrhuncev letošnje sezone, saj ji norme za nastop na prihajajočih olimpijskih igrah v Pekingu ni uspelo doseči.