David Razgor zaključuje igralsko rokometno kariero, a ostaja na celjski klopi


V soboto se v dvorani Zlatorog obeta spektakel ob zmagovitem zaključku sezone. Eden izmed vrhuncev dogodka bo tudi tekmovalna upokojitev kapetana celjskih rokometašev Davida Razgorja, so sporočili iz celjskega rokometnega kluba.

David Razgor je otrok RK Celje Pivovarna Laško in je matičnemu klubu ostal zvest vso kariero. V soboto bo tako na tekmi z Barcelono še zadnjič oblekel igralski dres in se poslovil od aktivnega igranja rokometa. Razgor se bo v prihodnje preselil na klop celjskega kluba, kjer bo pomočnik Alemu Toskiću, so sporočili iz celjskega kluba.

Razgor je za celjski klub igra od 8. leta starosti, rokomet pa mu je bil, kot pravi sam, položen v zibelko, saj prihaja iz rokometne družine. Prvič je za člansko ekipo zaigral že leta 2007/08, od leta 2009 pa je bil njen polnopravni član. Do danes je za člansko zasedbo celjskega kluba odigral 13 sezon in 579 nastopov, s čimer je igralec z največ nastopi za člansko zasedbo v novejši zgodovini, dosegel pa je 1.212 zadetkov, pri čemer so seveda upoštevane le uradne tekme kluba. V tem času se je veselil devetih naslovov državnega prvaka, osmih pokalnih naslovov in šestih superpokalnih. Zadnji nekaj sezon je bil kapetan ekipe.

“Naposled je prišel trenutek, ko bom še zadnjič oblekel rumeni dres s številko 9. Težko bi si zamislil bolj interesantno ekipo, kot je Barcelona za mojo zadnjo tekmo v karieri. V mladosti so bili trn v peti Celju, ko je naskakoval evropski vrh, a sem jih hkrati tudi občudoval. Desetletje kasneje sem imel privilegij igrati v Ligi prvakov in proti njim dosegel ene izmed prvih zadetkov v začetkih moje članske kariere,” je ob skorajšnjem slovesu povedal David Razgor.

David bo torej v soboto še zadnjič oblekel rumeni dres s številko 9, poleg njega pa se bodo po tekmi od celjskega dresa poslovili še Tilen Kodrin (338 nastopov / 958 zadetkov), Vid Poteko (392 nastopov / 515 zadetkov), Radojica Čepić (57 nastopov / 100 zadetkov), zahvala bo predana tudi sedaj že donedavnemu direktorju kluba, Roku Planklju, medtem ko je Stefan Terzić (33 nastopov / 67 zadetkov) že zapustil Celje.