Dekleta s Celjskega najboljša v Jadranski ligi


Kadetinje Košarkarskega društva Janina iz Rogaške Slatine so v finalu zaključnega turnirja ženske jadranske lige v črnogorski Podgorici ugnale domačo Budućnost in se okronale z naslovom prvakinj.

Janina : Budućnost Bemax 52:49 (6:10, 13:17, 21:12, 12:10)

Črnogorska zasedba je bolje začela tekmo in v 14. minuti vodila za 13 točk. Ob polčasu sta bili ekipi narazen za 8. Slatinčanke so tretjo četrtino odprle s serijo 11:0, do konca tega dela tekme pa sta bili ekipi skupaj. Janina je začetku zadnjega kvartala dvakrat vodila za 4, potem pa je bilo z rezultatskega vidika še bolj tesno. Končni rezultat je s prostima metoma postavila Tjaša Turnšek.

Tjaša Turnšek 25 točk (13 skokov), Lana Kobilšek in Neža Pobežin po 9, Lina Jerković 6, Zara Blažun 3, Ajda Šrimpf, Monja Žumer, Klara Lešnik, Ema Medved, Hana Gobec, Hana Jerković, Zala Čanžek.

Izjava trenerja Željka Jotića:

Posnetek tekme:

Tjaša Turnšek je bila izbrana tudi za najboljšo igralko celotnega zaključnega turnirja. Slatinčanke so v polfinalu za 12 točk ugnale zagrebško Trešnjevko, ki je bila po rednem delu sezone najboljša.

Tekmovanja se je v prvem delu udeležilo 13 ekip Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore. V super ligi je nastopilo 8 zasedbe, najboljše štiri pa so na koncu odigrale zaključni turnir. Poleg omenjenih ekip je tam sodelovala še ljubljanska Ježica.

B.R., vir slike: KDJ