Derbi vodilnih ekip se je končal z delitvijo točk


Celjski nogometaši so v 18. krogu državnega prvenstva gostovali v Stožicah pri vodilni Olimpiji. Derbi kroga se je, kljub boljši predstavi Celjanov končal brez zadetkov.

Olimpija : Celje 0:0 (0:0)

Postava Celja: Rozman; Stojinović (od 68. Šporn), Vuklišević, Zec; Bizjak, Kouter (od 82. Janjičić), Zabukovnik, Popović, Matko; Ikwuemesi (od 82. Bajde), Matić (od 17. Morozov)

Prvi polčas ni ponudil pretirane atraktivnosti in lepote v nogometu, namreč končal se je brez strela na gol na obeh straneh. Šlo je za izredno taktično tekmo, kjer ni nihče preveč tvegal. Poleg tega je moral v 17. minuti, zaradi poškodbe igrišče zapustiti Tin Matić.

V drugem delu se je tekma malce razživela. Predvsem na račun Celjanov, ki so prestavili v nekoliko višjo prestavo, kar se tiče napadov na nasprotna vrata. V 58. minuti je Lovru Bizjaku vratnica preprečila veselje. Kljub nekaterim zrelim priložnostim za spremembo izida na obeh straneh se je tekma nato končala brez zadetkov in delitvijo točk.

Trener Olimpije Albert Riera, ki je zaradi suspenza moral srečanje spremljati iz tribune, je bil po tekmi vidno nezadovoljen, kar je tudi izrazil:

”Lahko vidite, da sem zelo nesrečen. Nisem zadovoljen z našo današnjo predstavo, ker sem fantom rekel, da je to danes za nas finale, saj smo igrali proti našim najbližjim zasledovalcem. Edina pozitivna stvar iz današnje tekme je, da smo z našo najslabšo predstavo v letošnji sezoni uspeli remizirati proti najbližjemu zasledovalcu.”

Precej bolj zadovoljen je deloval strateg Celja Roman Pylypchuk, ki je po tekmi dejal:

”Ob povzetku celotne tekme obstaja občutek, da smo danes izgubili dve točki, toda uprizoriti dobro predstavo proti Olimpiji na gostujočem terenu ni lahka stvar. Priigrali smo si precej zrelih priložnosti, ki smo jih na žalost zapravili.”

Celjani tako ostajajo na 2. mestu, 13 točk za ljubljansko Olimpijo in s točko naskoka pred Muro. V sredo gostujejo pri Domžalčanih, ki jih vodi bivši trener Celja Simon Rožman.


Standings provided by Sofascore


Simon Valant, Foto: NK Celje/Facebook