Celjani iztržili remi proti razigrani Olimpiji (video)


Nogometaši Celja so na tekmi 24. kroga gostovali pri Olimpiji iz Ljubljane. Ljubljančani so bili v Stožicah boljši nasprotnik, kljub temu pa so Celjani iztržili remi in pred zmaji na lestvici ohranili sedem točk naskoka.

Olimpija Ljubljana : Celje 1:1 (0:1)
Ratnik (85′); Karničnik (40′)

Celje: Rozman, Ajhmajer, Vuklišević (od 66′ Nemanič), Zec, Karničnik, Dulca (od 66′ Kouter), Zabukovnik, Popović (od 66′ Svetlin), Matko (od 71′ Kvesić), Prucev, Adetunji (od 86′ Edmilson)

Moštvi sta v tekmo vstopili dokaj zadržano, kar je bila le še dodatna potrditev za kako pomembno tekmo je šlo. Nato so se razigrali domači nogometaši, ki so prvič zapretili v 6. minuti, toda na pravem mestu je bil celjski vratar Matjaž Rozman.

Nigerijec v zvezni vrsti ljubljanske zasedbe, Peter Agba, je v 28. minuti s strelom z razdalje stresel vratnico. Celjani so v uvodnih 30. minutah enkrat sprožili na vrata Olimpije, medtem, ko so bili Ljubljančani na drugi strani precej nevarnejši nasprotnik.

Tekma je bila zaradi navijaške skupine Green Dragons začasno prekinjena. (Foto: David Valant)

Celjani so v 40. minuti izkoristili svojo prvo priložnost. Napako si je privoščil Agustin Doffo, žogo pa mu je odvzel Egor Prucev, ki je bil asistent ob zadetku Žana Karničnika.

Tik pred odhodom na odmor se je v ugodni situaciji znašel Timi Max Elšnik, njegov strel z glavo pa je zletel mimo celjskih vrat. Prva priložnost v drugem delu igre je pripadla Raulu Floruczu, a znova se je izkazal 37-letni Rozman.

Matjaž Rozman je imel na tekmi z Olimpijo precej dela (Foto: David Valant)

Grofje so nato postavili nizek obrambni blok, Ljubljančani pa so povsem prevzeli pobudo igre. Ob tem so znova stresli okvir vrat. Tokrat je pred celjska vrata sijajno podal Jorge Silva, vratnica pa je veselje preprečila rezervistu Marku Brestu.

V 79. minuti je eno redkih priložnosti Celjanov, ki so bili v Stožicah nekoliko neprepoznavni in v podrejenem položaju, zapravil nekdanji član Olimpije Mario Kvesić. Na drugi strani igrišča je sledila kazen, ko je po prekinitvi iz kota za izenačenje poskrbel Marcel Ratnik. Zmaji so v zaključku tekme ob priložnosti Redija Kase še tretjič zadeli stativo celjskega gola.

“Danes smo zelo trpeli. Nismo uspeli vzpostaviti naše igre. Olimpija je bila iskreno povedano boljša v vseh segmentih. Treba jim je čestitati za dobro predstavo,” je po tekmi dejal kapetan Celja Denis Popović.

Celjani so tako v prestolnici na derbiju vodilnih iztržili pomembno točko in na vrhu lestvice ohranili sedem točk naskoka pred Olimpijo. V soboto varovance Damirja Krznarja čaka nova težka preizkušnja, ko v knežje mesto prihaja Maribor.

Standings provided by Sofascore