Dober odpor Jeseničanom


Sinoči so celjski hokejisti gostili državne prvake, domači ljubitelji najhitrejšega ekipnega športa pa so lahko bili z odporom proti Jeseničanom zadovoljni.

Gorenjci so začeli izjemno angažirno in po petim minugah povedli s 0:2. Celjani so le osem sekund zatem znižali: natančno podajo čez vso igrišče je na modri črti sprejel Rok Leber in sam zadrsal pred vratarja Vlahovića, ga položil na tla in mojstrsko zadel. Kmalu za tem, že v 8. minuti so gostje že postavili izid tretjine.

V drugi tretjini so vajeti v svoje roke prevzeli Celjani in z napadalno igro dolgo ogrožali državne prvake. Nagrada je prišla ob koncu 35. minute, ko je podajo Žige Grahuta izkoristil Davor Rakanović in popeljal domače nazaj v igro.

V zadnji tretjini so gledalci spremljani gledali zanimiv obračun. Celjani so bili nekajkrat blizu izenačenja, vendar je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče, gostje pa so z dvema zadetkoma v zadnjih minutah postavili končni izid.
ECE Celje : SIJ Acroni Jesenice 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)

1 : 2 (6.’) #88 LEBER Rok, podaja #2 GRAHUT Žiga, #63 SREBOT Timej
2 : 3 (35.’) #33 RAKANOVIČ Davor, podaja #2 GRAHUT Žiga, #68 NEMEČEK Niko

V četrtek se začne četrtfinale državnega prvenstva. Celjani hokejisti gostujejo na Bledu, povratna tekma pa bo prihodnji ponedeljek v Celju.