Domen Makuc v Celju do 2022


RK Celje Pivovarna Laško je podaljšal sodelovanje z enim izmed najbolj talentiranih srednjih zunanjih igralcev v Evropi, z mladim slovenskim reprezentantom, Domnom Makucem, ki je letos pri sedemnajstih letih prvič nastopal kot del članske ekipe Celja Pivovarne Laško.

RK Celje Pivovarna Laško je v letošnji sezoni prvič uvrstil Domna Makuca na seznam igralcev članske ekipe. Po izteku njegove prve sezone v vlogi člana prve ekipe, pa so v RK CPL z enim največjih rokometnih talentov pogodbo podaljšali vse do leta 2022.

Za Makuca so se sicer zanimali tudi klubi iz tujine, a se je na koncu odločil za podaljšanje zvestobe Celjanom.

V letošnji sezoni je Domen tako postal prvi milenijec (igralec rojen leta 2000 ali kasneje), ki se je v ligi prvakov vpisal med strelce, o čemer so obširno poročali tudi tuji mediji. Odlično je odigral na številnih tekmah, posebej pa nase znova opozoril na zaključnem turnirju SEHA lige ter v končnici državnega prvenstva, kjer je izpustil zadnji dve tekmi, ko je že bilo znano, da je Celje Pivovarna Laško državni prvak. Makuc je namreč takol šel na artroskopijo kolena, po kateri se bo priključil mladinski reprezentanci na Evropskem prvenstvu, ki bo potekalo to poletje v Celju.

Makuc je sicer v sezoni 2014/15 prestopil v Celje Pivovarno Laško, takrat v selekcijo starejših dečkov, a takoj začel z igranjem za starejše ekipe. Za člansko je prvič nastopil v sezoni 2015/16 in sicer na pokalni tekmi proti svoji nekdanji ekipi Jadran Hrpelje-Kozina. Domen Makuc, za katerega Branko Tamše pravi, da hitro vpija nasvete in je inteligenten, marljiv ter ima odlične motorične sposobnosti, je nekaj nastopov za prvo ekipo Celja zabeležil tudi v pretekli sezoni, ko se je veselil naslova državnih prvakov, od te sezone pa je stalni član prvega moštva in je do danes na 41 nastopih dosegel 59 zadetkov. Celjani so z njim pogodbo podaljšali še za dve dodatni sezoni, kar pomeni, da nova pogodba velja vse do leta 2022.

vir: Rokometni klub Celje Pivovarna Laško