Domžalčani s pomočjo celjske zelenice in štorske stroke proti drugemu krogu Lige Europa


Celjska Arena Petrol je včeraj gostilo tekmo prvega kroga lige Evropa, kot gostitelji pa so nastopili domžalski nogometaši, ki jih vodi Simon Rožman, domačin, ki je pred leti že vodil tudi celjskega prvoligaša.

Domžalčani niso ničesar prepuščali naključju in v Celju odigrali tudi pripravljalno tekmo, noč pred srečanjem pa prespali v Celju. Spodobnih 734 gledalcev, nekateri so prišli tudi zaradi domačega trenerja, je videlo zaprto igro estonske Flore.

Domžalčani so v prvem polčasu enkrat zatresli okvir vrat ekipe iz Talina, nekaj priložnosti pa si je v obeh polčasih ustvaril Ivan Firer, ki je pred leti nosil celjski dres.

V 77. minuti je za 1:0 poskrbel Jan Repas, 20-letni nogometaši, ki je zrasel v domžalski nogometni šoli. V 90. minuti je za 2:0 zadel njegov sovrstnik Žan Žužek, prav tako 20-letni produkt kluba izza Kamniške Bistrice.

Povratna tekma bo naslednji četrtek v Estoniji. Mogoče bo nanjo odpotoval tudi kakšen od Štorovčanov, ki na tribunah niso držali pesti samo za glavnega trenerja, ampak tudi njegovega pomočnika Aleša Kačičnika

V primeru končnega uspeha se bodo Domžalčani odpravili v Latvijo k Ventspilsu ali na Islandijo k Valurju iz Reykjavika.

sola-voznje-polsi-klik