Dragan Gajić v aferi Montpellier: “Nisem vpleten!”


Eden od biserov celjske rokometne šole, Dragan Gajić, se je znašel med osumljenci v aferi, ki je pretresla francoski rokomet, posledice pa bodo segle tudi k nam. Zaradi suma storitve goljufije ob tekmi prejšnje sezone med Nimesom in francoskimi prvaki, katerih član je Celjan, do nadaljnjega ne sme komunicirati z vsemi vpletenimi v stavniško afero. Za začasno svobodo je moral vplačati varščino v višni 11.600 EUR. Ob Gajiću v francoskem klubu igrata še Vid Kavtičnik in Dejan Prošt, vsi pa so slovenski reprezentantje. Med trojico med osumljenimi naj ne bi bil le Kavtičnik.

Poročanje RTV Slovenija

Danes je nekdanji dijak Srednje ekonomske šole Celje na Rokometno zvezo Slovenije poslal izjavo, kjer zatrjuje, da v nečednosti ni bil vpleten, že zato, ker je na sporni tekmi dosegel 10 golov.

“Zadnjih nekaj dni se proti meni vrstijo neutemeljene in nepravične obtožbe, ki blatijo mojo čast in dobro ime. Že v izjavi, ki sem jo podal pred preiskovalnim sodnikom v Montpellierju, sem zatrdil, da nisem na noben način vpleten v stave na izid tekme Cesson – Montpellier, ki je potekala 12. maja letošnjega leta. Ocenjujem, da sem se vedel vzorno in neoporečno tako po športni kot po etični strani.

Moja edina želja je oprati čast in v najkrajšem možnem času stopiti na igrišče ter neobremenjeno nadaljevati kariero poklicnega športnika.”

Med to tekmo sem po najboljših močeh branil interes svojega kluba, zato je sum goljufije absolutno nesprejemljiv. To dokazuje tudi moj športni dosežek med samo tekmo, saj sem od dvanajstih strelov gol zadel desetkrat. Gre za eno izmed mojih najboljših statistik sezone. Specialisti, ki so si ogledali posnetek tekme, niso odkrili prav nobene nepravilnosti. S pomočjo odvetnikov si nameravam izboriti resnico, dokazati, da nisem storil nobenega prekrška.”

*Na sliki Gajić med aretacijo (foto: posnetek TV Slovenija)