Državno prvenstvo v preskakovanju ovir 2011 v Centru konjeniškega športa Celje (foto, video)


Državni prvak med člani Luka Založnik s konjem Coristarom.

Minuli vikend je v Celju potekalo Državno konjeniško prvenstvo v preskakovanju ovir. Udeležili so se ga vsi najboljši slovenski jahači in klubi. Tekmovanje je trajalo 4 dni, od četrtka, 18. avgusta do nedelje, 21. avgusta.

Direktorica Centra konjeniškega športa Celje Nika Bosi (levo).

Najboljša v kategoriji otroci (do 14 let) je postala Eva Zala Marovt iz KK Ljubljana. V kategoriji mladinci (od 15 do 18 let) je slavil Tadej Skaza iz KK Velenje, med mladimi jahači (od 19 do 21 let) se je najbolje odrezala Hana Bajrovič iz KK Velebiro. Med člani (nad 21 let) pa je ponovno slavil že večkratni državni prvak Luka Založnik prav tako iz KK Velebiro, ki je za slabo točko premagal Lidijo Grumiz ŠD Center konjeniškega športa Celje.

Tekmovalec pri preskakovanju ovire.

Letošnje državno prvenstvo je gostil Center konjeniškega športa Celje, katerega direktorica gospa Nika Bosi je povedala, da jim je v zadovoljstvo, da se je letošnje državno prvenstvo odvijalo ravno pri njih, saj so s kandidaturo na Konjeniško zvezo Slovenije dokazali, da izpolnjujejo vse pogoje, ki jih zahteva zveza pri organizaciji takšnega tekmovanja, kar pomeni, da sodijo med najboljše konjeniške centre v Sloveniji.

Pokrita jahalnica in zunanje jahališče kakor tudi spremljevalni objekti omogočajo delo in trening na najvišjem nivoju v vseh vremenskih razmerah in ne glede na letni čas.
Njihov cilj je konjeništvo kot šport približati širšim množicam, predvsem pa pritegniti otroke in mladostnike k preživljanju prostega časa v Centru.

Že ta četrtek, 25. avgusta, se bo v centru odvijalo naslednje tekmovanje Državno prvenstvo v preskakovanju ovir za mlade konje in v sredini septembra Pokal Slovenije v preskakovanju zaprek. [simpleviewer width=100% height=700 id=66]

T/f/v: Špela Ožir