Veteransko državno prvenstvo v kegljanju 2012 (foto, video)


V Celju se je v dveh dneh odvijalo državno prvenstvo v kegljanju v Golovcu. Nastopili so veterani in sicer v skupinah moški/ženske.

V I.skupini v moški kategoriji so slavili Ropret Andrej s 570 točkami, Mejač Jure s 567 točkami in Arnuš Brane z zbranimi 565 točkami. V II.skupini je s 574 točkami slavil Poglajen Slavko, za njim s 562 točkami Vodeb Alojz in s 559 točkami Salobir Zdravko. V skupini III. je prvo mesto zasedel Milač Tomaž, ki je dosegel 556 točk, na drugem mestu je Gojčič Slavko in na tretjem mestu Volšek Avgust.

V skupini IV. je prvo mesto dosegel Novak Ludvik s 567 točkami, sledila sta mu Lorenčič Oto in Eržen Dušan. V skupini V. je največ točk dosegel Eržen Janez (547 točk), za njim na drugem in tretjem mestu pa Laznik Adolf in Krajnc Viktor. Da znajo tudi ženske odlično kegljati so dokazale Ristič Margit (533 točk), Pertoci Poldka, ki je zaostajala za zmagovalko le točko in Hribšek Slavica s 525 točkami.

V skupini II. je največ točk (567) dosegla Jugovac Iva, za njo Borovnik Romana s 540 točkami in Veber Jarc Milena s 529 točkami. V ženski skupini III. so prva tri mesta pripradala Lozič Marici, Pečovnik Silvi in Plajnšek Ivanki. Krajnc Majda je slavila v skupini IV. s 513 točkami, sledili sta ji Drašler Majda in Jurše Stanka. V skupini V. so se potegovale le štiri tekmovalke, ki so si mesta razdelila takole: 1.mesto Arh Zofija, 2.mesto Škafar Lojzka, 3.mesto Cilenšek Angela in 4.mesto Kostanjevec Marička.

Vabljeni k ogledu foto galerije in video prispevka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=175]

TFV: Nina V.