Dva Celjana z nogometno reprezentanco; grofje začenjajo naslednji teden


Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec člane B-reprezentance popeljal v Združene arabske emirate, kjer bodo 10. in 13. januarja igrali pripravljalni tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko.

Med potniki sta tudi dva člana Nogometnega kluba Celje, in sicer Matic Kotnik in Matej Podlogar. Reprezentanti so se že pred dnevi zbrali v bazi Brdo pri Kranju, v luči tega pa sta oba reprezentanta podala naslednji izjavi.

Matic Kotnik: “Morda je malo nenavadno, da se takoj po začetku novega leta začenja na polno, ampak je pa lepo, ker grem branit barve svoje države. Počitka je bilo dovolj, s punco sva šla na dopust in prve dni nisem toliko razmišljal o nogometu, kmalu zatem pa sem spet začel trenirati. Lepo je bilo priti na današnji zbor, lepo bo oditi na priprave v tujino in opraviti kvalitetne treninge in odigrati kvalitetni tekmi. Tako lahko že pred začetkom klubskih priprav napredujem in pridem nazaj v klub še boljše pripravljen.”

Matej Podlogar: “Tokratni zimski premor je minil malo drugače, saj se na igrišče odpravljam prej kot ponavadi. Temu sem podredil svoj načrt počitka in priprav. Čas zase sem izkoristil za obisk Italije in Dunaja, novo leto pa sem pričakal v krogu prijateljev. Sicer pa sem imel vsak dan v mislih zgodnji začetek naslednjega dela sezone z reprezentančno akcijo. Za takšno stvar sem se z veseljem odpovedal kakšnemu dnevu počitka več in začel z individualnim delom prej. Težko sem čakal na današnji zbor. Večino nogometašev poznam, z več kot polovico njih smo bili soigralci v preteklosti, s preostalimi pa smo znanci s prvoligaških igrišč. Imam veliko pozitivne energije, dal bom vse od sebe in verjamem, da bo ta reprezentančna akcija zelo dobra zame.”

Celjski nogometaši bodo s pripravami sicer začeli v četrtek, 12. januarja, do začetka spomladanskega prvenstva pa je na sporedu osem pripravljalnih tekem.