Dvoboj zadnih dveh državnih prvakov v zadnjih sekundah pripadel Muri


V 6. krogu nogometnega državnega prvenstva sta se udarila zadnja dva nogometna državna prvaka, Celje in Mura. Aktualni prvaki so do minimalne zmage prišli v izdihljajih tekme ter na prvenstveni lestvici preskočili Celjane.

Celjski nogometaši, ki so bili prvaki v sezoni 2019/2020 so v 6. krogu gostovali pri aktualnih državnih prvakih Muri, ki si je nedavno že zagotovila evrospko jesen, v državnem prvenstvu pa so bili do te tekme še brez zmage. Državni prvaki, ki imajo nekaj težav s poškodbami, so tekmo začeli odločneje in si že v prvi minuti priigrali lepo priložnost, ki pa je niso realizirali. Na drugi strani so Celjani, prav tako v prvi minuti, zaradi poškodbe ostali brez nadarjenega Tamarja Svetlina. Kljub temu so celjski nogometaši nadaljevali odločneje in v peti minuti ustvarili lepo priložnost, vendar je strel z glavo Žana Medveda zgolj oplazil vratnico.

Nadaljevanje polčasa je postreglo z obojestranskimi akcijami, še najbližje zadetku pa so bili muraši, a je strel Mitje Lotriča v 30. minuti z golove črte izbil Žan Flis. Polčas se je končal brez zadetkov.

Tudi drugi polčas so nevarneje začeli nogometaši Mure, saj so v 46. minuti preko strela Tomija Horvata zadeli vratnico. Tudi v nadaljevanju so bili bolj nevarni domači, a je celjska vrata reševala nespretnost domačih nogometašev in vratar Raduha. Celjani na drugi strani niso bili nevarni, saj jim je uspelo sestaviti le nekaj napol izdelanih akcij.

Mura in Celje sta se v zadnjem delu tekme izmenjala v nevarnih akcijah, a brez uspeha. Napeta tekma je v 85. minuti zahtevala obojestranski rdeči karton Kevina Žižka in Jana Gorenca, ki sta si skočila v lase.

Mura je nato do prve prvenstvene zmage prišla šele v 90. minuti. Gol je osem minut potem ko je vstopil v igro dosegel Kai Cipot. Po levi strani je akcijo začel Klepač, poslal je predložek pred kazenska vrata, Žan Zaletel jo je preusmeril v vratnico, odbito žogo pa je nato pred golom v mrežo pospravil Cipot.

Celje bo v naslednjem krogu (v petek, 27. avgusta) gostilo Kalcer Radomlje.

T Z N P T
1. Koper 5 4 1 0 13
2. Bravo 6 3 3 0 12
3. Maribor 6 4 0 2 12
4. CB24 Tabor Sežana 6 2 1 3 7
5. Olimpija Ljubljana 5 2 1 2 7
6. Kalcer Radomlje 5 1 2 2 5
7. Mura 5 1 2 2 5
8. Domžale 4 1 1 2 4
9. Aluminij 6 0 4 2 4
10. Celje 6 1 1 4 4

foto: NK Celje