Eden najboljših asistentov lige okrepil Celjane


NK Celje je v svoje vrste zvabil kapetana Aluminija in tretjega asistenta prve lige Matica Vrbanca. S Celjsem je podpisal triletno pogodbo.

Matic Vrbanec zapušča vrste Aluminija in se kot prosti igralec seli v Celje. 23-letni zvezni nogometaš je za Dariem Vizingerjem in Mitjo Lotričem tretji najboljši asistent prve lige. V letošnjem državnem prvenstvu je odigral 28 tekem, na katerih je prispeval 9 podaj in dosegel 5 zadetkov. Dosedanji kapetan Aluminija, ki je svojo kariero začel pri ptujski Dravi, je s Celjem podpisal pogodbo do 30. junija 2023.

Na stadionu Z’dežele bo nosil dres s št. 13, svojim novim soigralcem pa se bo pridružil že jutri. V domačem prvenstvu bo imel pravico nastopa šele v novi tekmovalni sezoni, za evropske tekme pa bodo Celjani nanj že lahko računali. Celjani so s prestopom naredili dvojno delo. Vrbanec je bil namreč vodja igre Aluminija, ki je v prvenstvu najbližji konkurent Celjanov za mesta, ki še vodijo v evropska tekmovanja. Celjani šest krogov pred koncem prvenstva, z enakim točkovnim izkupičkom kot Mariborčani, zasedajo drugo mesto in imajo še vedno realne možnosti za osvojitev prvenstva. Vodilna Olimpija ima 4 točke prednosti. Celjani imajo pred četrtouvrščenim Aluminijem sedem točk prednosti.

foto: NK Celje