EP v košarki 2013: Slovenska reprezentanca najbližje Celju?


Medtem, ko se je Slovenija pred novembrskim žrebom skupin za Eurobasket 2013 znašla v drugem kakovostnem bobnu (in lahko teoretično zaigra v skupini s štirimi predstavniki nekdanje Jugo košarke), se postavlja vprašanje, katero mesto bo v predtekmovanju gostilo slovensko reprezentanco.

Že po prvih načrtih naj bi bilo to Celje z dvorano Zlatorog, kot poroča Siol.net pa se neuradno po košarkarskih kuloarjih govori, da naj bi Celja slovensko reprezentanco gostilo tudi po “vrnitvi” med organizatorje Eurobasketa.

Argumentov je kar nekaj, najpomembnejši je, da se KZS nagiba k decentralizaciji tekmovanja – torej da Slovensko reprezentanco v predtekmovanju odpelje iz Ljubljane in Celje se z največjo dvorano ponuja kot najboljša rešitev – nihče pač ne dvomi, da bo dvorana na tekmah Slovenije razprodana in več sedežev pomeni tudi več zaslužka od vstopnic.

Kot poroča Siol.net, naj bi bila ideji o “slovenski” skupini v Celju naklonjenja direktor KZS Matej Avanzo in bivši košarkar Peter Vilfan, Matjaž Smodiš bi svoje naslednike rad videl na Jesenicah, selektorju Božidarju Maljkoviću pa bolj odgovarja primorski – koprski zrak.

Kakorkoli že, Celje bo naslednjega septembra v vsakem primeru prizorišče evropske košarke na vrhunski ravni, najverjetneje s Slovenijo v glavni vlogi.

Več v novici na Siol.net