EuroBasket 2013: dela v Dvorani Zlatorog skoraj končana


Dela v Dvorani Zlatorog zelo dobro napredujejo in so že skoraj končana, tako da bo Zlatorog pravočasno prenovljen do pripravljalnih tekem naše reprezentance (2. do 4. 8. 2013 – Srbija, Turčija in Latvija) in povsem pripravljen na začetek EuroBasketa 2013, 4. septembra, so sporočili iz Mestne občine Celje.

Dela se končujejo in so obsegala nabavo semaforjev po zahtevah FIBE, pripravo tal za košarkarsko tekmovanje, dvig svetilnosti na 1800 luxov, zagotovitev varnosti energetske oskrbe – agregat, zatemnitev dvorane (zdaj bo ustreznejša tudi za glasbene prireditve), ureditev vseh garderob in drugih prostorov skladno z zahtevami FIBE, nabavo novih košev, izvedbo IT omtrežja in druga manjša ureditvena dela.

Do prvenstva v septembru bodo uredili še začasno tribuno za novinarje in klimatizacijo dvorane.

Mestna občina Celje s tem izpolnjuje svojo obvezo, zdaj pa netrpno pričakujemo, da bo Košarkarska zveza Slovenije ustrezno označila Dvorano Zlatorog. Želimo si, da bi se čim prej že na daleč videlo, da je to dvorana, ki bo gostila tekme Evropskega prvenstva v košarki 2013.

Medtem Mestni organizacijski odbor, Mestna občina Celje in Zavod Celeia Celje pospešeno pripravljajo dogajanje v uradni navijaški coni in vsem starem mestnem jedru Celja, ki se bo takrat že nekaj časa veselilo konca prvega dela prenove in pričakovalo začetek nove faze del.

Vir in foto: Mestna občina Celje