EuroBasket 2013: spremembe prometne ureditve v času tekem EP


Od 4. do 9. septembra 2013 bo tudi Celje gostilo tekme evropskega košarkarskega prvenstva Eurobasket 2013.  Zaradi zagotovitve čim boljše pretočnosti cestnega prometa in varnosti udeležencev cestnega prometa bodo v tem obdobju v Celju veljale spremembe prometne ureditve.

Od 4. do 9. septembra bo sprememba prometnega režima na Severni vezni cesti, od krožnega križišča k dvorani Zlatorog do krožnega križišča na Ulici mesta Grevenbroich (Opekarniška cesta). Severna vezna cesta bo v dneh Eurobasketa 2013, med 13. in 1. uro zjutraj,  začasno enosmerna iz smeri Hudinje proti Novi vasi. Ob njej bo organizirano enostransko parkiranje vozil na voznem pasu iz smeri Nove vasi.

Javnih parkirnih površin na območju dvorane ne bo. Organizacija in ureditev parkiranja je predvidena na širšem območju Hudinje in Gaberja.

V času Eurobasketa 2013 je predvidena začasna krožna linija turističnega vlakca na relaciji dvorana Zlatorog–Krekov trg.

Vse Celjane in obiskovalce Celja,  ki se ne bodo udeleževali ogleda tekem v dvorani Zlatorog policisti prosijo,  naj v času EP za vožnjo uporabljajo ostale ceste.

Posebej opozarjajo, da bodo v času od 4. do 9. septembra na križiščih, ki se križajo z Mariborsko cesto v popoldanskem času policisti  fizično urejali promet. Udeležence cestnega prometa še posebej opozarjajo,  da v času, ko policist fizično ureja promet v križišču, ne veljajo nobeni drugi prometni znaki, temveč je policist tisti, ki ga morajo upoštevati. Ob tej priložnosti voznike opozarjajo, da v  semaforiziranih križiščih (ko v njem ni policista) dosledno spoštujejo svetlobno prometno signalizacijo, saj se vse preveč voznikov vozi v križišče pri rdeči luči.

Glede na pričakovan povečan promet v Celju in okolici v dneh Eurobasketa,  vse voznike pozivajo naj bodo pri vožnji strpni, previdni in naj upoštevajo navodila policistov, redarjev.