EuroBasket 2013: spremenjen prometni režim v Celju


Od danes do ponedeljka bo tudi Celje povsem v znamenju košarkarskega dogajanja. Evropsko košarkarsko prvenstvo bo poleg športnega utripa na igriščih, spremljajočega dogajanja v mestu in okolici, prineslo določene spremembe tudi v cestnem prometu. Zaradi zagotovitve čim boljše pretočnosti cestnega prometa in varnosti udeležencev cestnega prometa bodo v tem obdobju v Celju veljale spremembe prometne ureditve.

Od danes do ponedeljka bo sprememba prometnega režima na Severni vezni cesti, od krožnega križišča k dvorani Zlatorog do krožnega križišča na Ulici mesta Grevenbroich. Severna vezna cesta bo v dneh Eurobasketa 2013, med 13. in 1. uro zjutraj,  začasno enosmerna iz smeri Hudinje proti Novi vasi. Ob njej bo organizirano enostransko parkiranje vozil na voznem pasu iz smeri Nove vasi.

»Obiščite spletno stran www.thermana.si in si oglejte aktualno ponudbo razvajanja za sproščanje telesa in umirjanje duha po ali pred ogledom napetih košarkarskih tekem.«

S PU Celje posebej opozarjajo, da bodo v času Eurobasketa na križiščih, ki se križajo z Mariborsko cesto, v popoldanskem času, policisti  fizično urejali promet. Udeležence cestnega prometa še posebej opozarjamo,  da v času, ko policist fizično ureja promet v križišču, ne veljajo nobeni drugi prometni znaki, temveč je policist tisti, ki ga morajo upoštevati.

Vse Celjane in obiskovalce Celja,  ki se ne bodo udeleževali ogleda tekem  v dvorani Zlatorog prosijo,  naj v času evropskega košarkarskega prvenstva, za vožnjo uporabljajo ostale ceste. Glede na pričakovan povečan promet v Celju in okolici vse voznike pozivamo naj bodo pri vožnji strpni, previdni in naj upoštevajo navodila policistov, redarjev.