Eurobasket 2013 vendarle tudi v Celju!


Evropsko prvenstvo v košarki, ki bo med 4. in 23. septembrom prihodnje leto potekalo v Sloveniji, se bo vendarle igralo tudi v celjski dvorani Zlatorog. Knežje mesto bo tako od 4. do 9. septembra 2013 gostilo eno izmed predtekmovalnih skupin Eurobasketa.

Spomnimo, Košarkarska zveza Slovenije je od gostujočih mestnih občin tekmovalnih skupin Eurobasketa najprej zahtevala 750.000 evrov kotizacije, v kar pa celjski župan Bojan Šrot skupaj z mestnimi svetniki ni privolil. Celje je tako izpadlo iz kombinacij “plana a”, vskočili pa so Jesenice, Ptuj in Novo mesto. Vendar pa Ptuj in Novo mesto v tem času nista uspela zagotoviti potrebnih pogojev (novih košarkarskih dvoran), zato je bila Košarkarska zveza Slovenije prisiljena Celje ponovno zaprositi za gostiteljstvo tekmovanja.

Predstavniki celjske občine so na to pristali, vendar kotizacije ne bodo plačali. Kot je KZS sporočila ministru Žigi Turku, bodo celjski delež v primeru enakomerne razdelitve evropskih sredstev za obnovo dvoran plačali preostali trije gostitelji (Jesenice, Koper, Ljubljana (Tivoli)). Celjska Dvorana Zlatorog namreč ustreza vsem standardom in večjih posegov ne potrebuje.

vir: kzs.si