Fotoutrinki in komentar finala pokala Hervis: grofi za las ostali pred vrati raja


Le malo je manjkalo, da bi celjski nogometaši sicer zelo turbulentno sezono 2011/2012 končali z izjemnim uspehom. V finalu Pokala Hervis so se pomerili z velikimi favoriti iz Maribora. Prikazali so borbeno igro, dosegli dva lepa zadetka in šele po enajstmetrovkah izgubili proti državnim prvakom.

Celjski mladeniči so se večino tekme dobro kosali s kvalitetnejšim nasprotnikom. Trener Damjan Romih se je razumljivo odločil za bolj zaprto taktiko in s tem mariborskim napadalcem povzročil nemalo preglavic. Celjski nogometaši so bili nevarni tudi v napadu. Predvsem Roman Bezjak in hitri Mario Močič v prvem ter Benjamin Verbič v drugem polčasu so izvedli nekaj dobro zamišljenih akcij. V 36. minuti se je zgodilo tisto, kar so pričakovali le največji optimisti. Alen Romih je po fliperju med mariborskimi branilci z odlično merjenim strelom premagal vratarja Marka Pridigarja. Celjani so na odmor odšli s prednostjo 1:0.

Žal vodstvo ni trajalo dolgo. Rezervist Dalibor Volaš je le po dobrih 40 sekundah, ki jih je preživel na zelenici, rutinirano izkoristil Cvijanovićevo podajo z leve strani. V nadaljevanju so si Mariborčani priigrali še nekaj priložnosti, a tudi po zaslugi izkušenega vratarja Mujčinovića, ki je postal najstarejši igralec z nastopom v finalu pokala, se mreži nista zatresli. V zaključku rednega dela pa so svoje znanje pokazali tudi grofi. Verbič je poživil igro, prišle so tudi priložnosti, zatresla se je prečka, a se je redni del končal brez zmagovalca.

Celjani so podaljšek začeli sijajno. Po lepi kombinaciji vezne vrste je Verbič neubranljivo meril v desni spodnji kot vratarja Pridigarja. 2:1 za Celjane, ki jih še (dolgih) 28 minut  ločilo do osvojitve druge pokalne lovorike. Napev Viol “Oj, Celjani …” je potihnil, navijaško iniciativo so prevzeli Celjski grofi. A obrambi v belih dresih se je zgodil Matic Črnic. Mladenič v vijoličnem dresu je z izjemnim strelom izenačil. Ker se do 120. minute mreži nista več tresli, so zmagovalca dale enajstmetrovke. V loteriji z bele točke so bili spretnejši (in srečnejši) Mariborčani in s tem še dodatno oplemenitili izjemno sezono, v kateri so igrali v Ligi Evropa in z rekordno prednostjo osvojili 10. naslov državnih prvakov.

Celjska ekipa je s pristopom, borbenostjo in tudi nogometnim znanjem, kljub porazu, navdušila. Zadnja tekma sezone je dobra popotnica za nadaljevanje nogometne zgodbe v knežjem mestu. A za uspehe v športu je zgolj srčnost in borbenost mnogokrat premalo. Klub bo moral urediti mnoge stvari na organizacijskem in predvsem finančnem področju. Na tak način lahko nastopi v finalu postanejo pravilo in ne izjema. Da urejene razmere v klubu prinašajo rezultate, se lahko Celjani prepričajo pri štajerskih rivalih v vijoličastih dresih.

Nekaj fotoutrinkov s tekme si oglejte v spodnji galeriji, ki jo je v Stožicah posnel Damir Mrkonjić.

[simpleviewer width=100% height=700 id=188]

Celje : Maribor 2:3* (1:0, 1:1, 2:2)
Romih (36′) Verbič (91′); Volaš (46), Črnic (99′)

Enajstmetrovke: Gobec, Romih; Rajčevič, Volaš, Tavares.
Celje: Mujčinović, Kapič, Bakarič, Romih, Kovjenič (od 57. Verbič), Gobec, Medved (od 48. Škafar), Ristovski, Centrih, Močič (od 100. T. Kotnik), Bezjak. Trener: Damjan Romih.
Maribor: Pridigar, Viler, Arghus, Rajčevič, Mejač, Cvijanovič, Mezga (od 66. Tavares), Mertelj, Ibraimi, Velikonja (od 91. Črnic), Berič (od 46. Volaš). Trener: Darko Milanič.

* Po enajstmetrovkah

f: Damir Mrkonjić
t: Marko Kovačevič