Funkcijo predsednika NK Celje prevzema v Moskvi rojeni Ukrajinec


Upravni odbor celjskega nogometnega prvoligaša je soglasno za novega predsednika izbral Valeriyja Kolotila. Ukrajinec bo vlogo predsednika kluba opravljal naslednji dve leti.

V Moskvi rojeni Kolotilo je tako nadomestil tragično preminulega Miloša Rovšnika. Pred tem je v celjskem klubu opravljal funkcijo generalnega direktorja, ob imenovanju na mesto predsednika pa je dejal: ”Izvolitev na mesto predsednika NK Celje zame predstavlja izjemno čast. Zaupanje, ki mi ga je s popolno podporo izkazal upravni odbor, si štejem kot veliko pohvalo za doslej opravljeno delo. Stopam v velike čevlje, saj je bil Miloš Rovšnik srce in duša nogometnega kluba. Njegovo poslanstvo bomo nadaljevali tudi v prihodnje.”

Ob tem je 52-letnik še dodal: ”Želim si, da bi Celje kot mesto in fantastično športno okolje dihalo kot eno in bi se povezanost čutila na vsakem koraku. V zadnjih dveh sezonah smo opravili veliko pozitivnega dela, tako na športni kot organizacijski ravni in to zgodbo želimo še nadgraditi. Prepričan sem, da NK Celje čaka svetla prihodnost.”