Gal Marguč, Matic Grošelj in Tilen Kodrin podaljšali, Patrik Leban nov član Celja


 

rkcpl-marguc-groselj-kodrin-leban

RK Celje Pivovarna Laško je podaljšal sodelovanje z desno krilnim igralcem, Galom Margučem, desnim zunanjim igralcem, Maticem Grošljem in  levim krilom, Tilnom Kodrinom. Vsi bodo v Celju ostala vsaj do leta 2022. Nov član ekipe je postal občasni reprezentant, srednji zunanji igralec, Patrik Leban.

22-letni Gal Marguč je otrok celjskega kluba, ki je do danes za člansko ekipo Celja Pivovarne Laško zbral 222 nastopov, v katerih je dosegel 576 zadetkov. Za reprezentanco je zbral 6 nastopov in dosegel 24 zadetkov. Klub se je z njim dogovoril za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni in sicer vsaj do izteka sezone 2021 / 2022.

21-letni Matic Grošelj je v Celje Pivovarno Laško iz Trbovelj prišel leta 2014, ko je najprej nastopal za mladinsko vrsto celjskega kluba. Za člane je prvič nastopil leta 2015, polnopravni član prve ekipe pa je od sezone 2016/17 dalje. Letos je odlično začel sezono, se v Celju prebil tudi do članske reprezentance, nato pa si je oktobra strgal križne kolenske vezi, vendar rehabilitacija odlično napreduje. Do danes je za člansko ekipo Celja Pivovarne Laško zbral 113 nastopov, v katerih je dosegel 122 zadetkov. Klub se je z njim dogovoril za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni in sicer vsaj do izteka sezone 2021 / 2022.

Tilen Kodrin je bil v pred kratkim končani sezoni lige prvakov prvi strelec ekipe, odličen pa je tudi v obrambnih nalogah. Do sedaj je zbral 224 nastopov za člansko ekipo RK Celje Pivovarna Laško in dosegel 596 zadetkov, s čimer je za kapetanom Razgorjem drugi po številu nastopov in zadetkov v trenutni ekipi. Prvič je v dresu najtrofejnešega slovenskega moškega kolektiva nastopil leta 2005. Zadnje štiri in pol sezone tako uspešno nastopa za člansko moštvo, s katerim je osvojil po štiri naslove državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka Slovenije. Za reprezentanco je do sedaj zbral 26 nastopov, v katerih je dosegel 37 zadetkov, na SP v Franciji je s Slovenijo osvojil bron. Klub se je z njim dogovoril za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni in sicer vsaj do izteka sezone 2021 / 2022.

29-letni srednji zunanji igralec, Patrik Leban, trenutno nastopa za hrvaški Nexe Našice, pred tem pa je bil član Ribnice, Krke in Ajdovščine. Najdlje v Sloveniji je igral za Krko, kamor je prišel še kot mladinec. Sledil je odhod v Ribnico in v obeh klubih je v Sloveniji odigral po 133 tekem (266), na katerih je skupaj dosegel kar 1075 zadetkov. Z Ribnico je nastopal še v Pokalu EHF, v katerem nastopa tudi s hrvaškim Nexejem, katerega član je zadnjo sezono in pol. Za reprezentanco je do sedaj zbral 8 nastopov, v katerih je dosegel 10 zadetkov. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022 in bo na tem igralnem položaju nadomestil Jako Malusa, ki se po sezoni poslavlja od celjskega dresa.

 

marguc-2022Gal Marguč: “Izjemno vesel sem podaljšanja pogodbe, saj ostajam v mojem klubu. Odločitev je bila preprosta. Čutim veliko zaupanje z vseh strani, kluba, trenerja in verjamem, da lahko tukaj še veliko napredujem, hkrati pa prispevam pomemben delež k prihodnjim uspehom in uresničevanju ciljev kluba.

Gotovo si bomo prizadevali ohraniti primat v Sloveniji, kot vedno pa si bomo prizadevali narediti korak naprej v Evropi. A najprej nas seveda čakata letošnja končnica državnega prvenstva in zaključni turnir Pokala Slovenije, ko želimo obe lovoriki pripeljati v Zlatorog.”

matic-groselj

Matic Grošelj: “Vesel sem podaljšanja pogodbe, ki je prišlo v času, ko zaradi poškodbe ne morem pomagati klubu. To mi veliko pomeni, saj gre za zaupanje, ki vsakemu igralcu ogromno pomeni. Celje je idealno okolje za napredek in verjamem, da se bom tu igralsko povsem razvil, na drugi strani pa želim klubu, ki mi je ob bolezni in poškodbi ves čas stal ob strani, vrniti to zaupanje ter z igrami prispevati svoj delež na igrišču.

Čeprav to sezono sam še ne bom mogel pomagati k uspehom, verjamem, da bodo soigralci osvojili obe možni lovoriki, od naslednje sezone dalje pa se že veselim, da bom pri tem lahko pomagal tudi sam.”

kodrin-tilenTilen Kodrin: “Najprej moram reči, da sem zelo vesel, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe. Veselim se nadaljevanja zgodbe tu v Celju in prihodnjih sezon. Ekipa bo dobra, veliko bo domačih fantov, ki se bomo gotovo odlično razumeli in borili za barve kluba. Gotovo bodo naši cilji vezani z osvajanjem vseh domačih lovorik, kot je to tu v navadi še naprej pa bomo ohranjali željo po napredovanju v ligi prvakov.

Letos smo res pustili dober vtis, bili zelo blizu, imeli podporo gledalcev in poskusili bomo znova. Seveda pa ne smemo prehitevati dogodkov, pomembni cilji so pred nami že v tej sezoni, tu je končnica prvenstva in pokal, ki ju seveda želimo pripeljati v naše vitrine.”

leban-rkcpl

Patrik Leban o prihodu v Celje: »Vsekakor si vsak športnik, oziroma rokometaš, želi enkrat zaigrati za tako velik klub, kot je Celje. Zaradi tega sem tega podpisa pogodbe neizmerno vesel in upam ter verjamem, da bomo v teh letih, ki jih bom preživel v Celju, vitrine oplemenitili tudi z lovorikami. Pripravljen sem na trdo delo, ki nas čaka in prepričan sem, da se bomo nato skupaj tudi veselili uspehov.«

vir: RK CPL