Gal Marguč ostaja v Celju. Znanih še nekaj imen ekipe za naslednjo sezono


RK Celje Pivovarna Laško v zadnjih tednih sklenil več dogovorov za popolnjevanje ekipe za naslednjo sezono. 

Danes so tako v celjskem klubu podaljšali sodelovanje z desnokrilnim igralcem, Galom Margučem, še za naslednjo sezono. Gal Marguč je otrok celjskega kluba, ki s svojim pristopom in voljo do dela ter zanesljivostjo na igrišču, dokazuje, kako se bori za barve svojega kluba, so ob podaljšanju pogodbe zapisali na klubski strani. Marguč je član kluba vse od leta 2014, ko je prvič podpisal pogodbo za člansko ekipo. Samo v Sloveniji je z nastopanjem za vse selekcije kluba do danes dosegel 1502 zadetka, odigral pa 388 tekem, kjer niso vštete evropske tekme kluba. V tej sezoni je do poškodbe odigral 12 tekem in dosegel 76 zadetkov, sedaj pa po operaciji rame opravlja rehabilitacijo, da se čim hitreje vrne na igrišče. Po pričakovanjih naj bi se to zgodilo nekje z začetkom naslednje sezone, za katero sta Gal in klub tudi sklenila to podaljšanje sodelovanja.

Z novimi oz. podaljšanimi pogodbami tudi nekateri drugi člani ekipe

Še pred Margučem so zvestobo celjskemu klubu obljubili tudi nekateri drugi igralci s katerimi Celjani nadaljujejo z gradnjo in zaključevanjem igralskega mozaika.

V Celju tako ostaja krožni igralec Stefan Žabić, ki je sodelovanje s klubom podaljšal še za dve leti, vse do 2024. 23-letni krožni igralec, Stefan Žabić, je otrok celjskega kluba, ki je nastopal za vse mlajše selekcije Celja Pivovarne Laško, z njimi osvojil številne naslove državnih prvakov ter dobil tudi nekaj izkušenj med člani. Pred štirimi sezonami je sklenil prvo pogodbo z matičnim klubom ter se takoj kot posojeni igralec preselil in nastopal za Maribor Branik (64 zadetkov / 33 tekem), se nato za sezono vrnil v Celje (15 / 23), v želji po več priložnosti še enkrat odšel v Maribor (72 / 26), nato pa se v prejšnji vrnil v svoj domači klub, kjer je do sedaj nastopil na 27 tekmah, na katerih je dosegel 38 zadetkov. Še več priložnosti se nadeja v prihodnjih sezonah, ko je pogodbo podaljšal še za dve sezoni, do leta 2024.

Prav tako so dolgoročne pogodbe s Celjem sklenili štirje igralci generacije letnik 2001. To so levi zunanji igralec Domen Knez, ki se v Celje vrača iz Maribora, desno krilo Tim Cokan, vratar Gal Gaberšek in levo krilo Filip Rakita, ki se prav tako v Celje vrača iz Maribora. S Celjem so podpisali štiriletne pogodbe.