Gigantski reprezentančni dres v Celju sredi navijaškega središča


Gigantski dres slovenske košarkarske reprezentance krasi še tretje prizorišče septembrskega EuroBasketa. Po Jesenicah in Kopru, se sedaj ponosno baha tudi v Celju, ki bo v prvem delu evropskega prvenstva domovanje slovenskih košarkarjev.

Krekov trg v Celju bo košarkarske navdušence kmalu pričakal v prenovljeni podobi. Navijače pa s Celjskega doma že pozdravlja gigantski dres slovenske košarkarske reprezentance. V dolžino meri sedem metrov, širok je štiri metre in pol in bo prava popestritev prihajajočega košarkarskega dogajanja, ko bo staro celjsko mestno jedro osrednjo navijaško središče.

Na dogodku ob predstavitvi že tretjega gigantskega dresa slovenskih košarkarskih junakov, julija bo dres dočakala še Ljubljana, so se zbrali pooblaščenec župana Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek, vodja Mestnega organizacijskega odbora Ivan Pfeifer, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems in nepogrešljivi člen slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič, ki je med zbranimi obiskovalci in predstavniki sedme sile razumljivo požel največ zanimanja. Kot pravi sam, začetek EuroBasketa že nestrpno pričakuje in je prepričan, da bodo navijači njihov šesti igralec na igrišču.

Dres slovenske reprezentance pa ne bo krasil le stavbo Celjskega doma, pač pa tudi prostore občine. Kot je sedaj že v navadi, sta Iztok Rems in Jaka Lakovič celjski občini izročila originalni reprezentančni dres s simbolično številko 13 in napisom Celje.

Slovenska reprezentanca se bo na pripravah zbrala v petek, 19. julija, v Rogaški Slatini, kmalu pa se bo predstavila tudi navijačem v Celju. Od 2. do 4. avgusta bo namreč v dvorani Zlatorog potekal Pokal Skupine Laško, na katerem se bodo varovanci Božidarja Maljkovića pomerili z Latvijo, Srbijo in Turčijo. Vstopnice za pripravljalne tekme so že na prodaj na www.eventim.si.

Iztok Rems, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije: “Celjanom se zahvaljujem za izjemno gostoljubnost, ki jo je čutiti ob vsakem našem obisku in današnji dan, ko na Celjskem domu ponosno izobešamo gigantski dres slovenske reprezentance, ni nobena izjema. Verjamemo, da reprezentanca v Celju ne bo sama, da bo z njo ogromno število navijačev, ki bodo ustvarili fantastično vzdušje in ponesli fante po igrišču. Kot vemo, bo prenovljeni Krekov trg navijaško središče ter zbirališče košarkarskih navdušencev in naj jim pogled na gigantski dres da še dodatnega navijaškega zagona.

Mag. Marko Zidanšek, pooblaščenec župana Mestne občine Celje: “Vesel sem, da bo spremljevalno dogajanje ob tekmah EuroBasketa 2013 v Celju skoncentrirano na Krekovem trgu, ki je zares lepo prenovljen. Celje dobiva vedno lepšo podobo, kmalu bo, ko zaključimo pogajanja, znan tudi izvajalec nadaljevanja prenove. Verjamem, da se bodo številni navijači, tako slovenski kot tuji, pri nas dobro počutili, saj je Celje športno mesto z velikim športnim srcem. Ponosni in veseli smo, da gostimo prvenstvo ter še posebej, da slovenska reprezentanca igra prav pri nas. Tako bo Celje tistih nekaj dni zares glavno mesto Slovenije.«

Ivan Pfeifer, vodja MOO Celje: “Aktivnosti v sklopu priprav na EuroBasket so tudi v Celju vedno bolj intenzivne, saj si seveda želimo, da bi čim več ljudi vedelo, da je Celje mesto gostitelj. Zdaj bo na to opominjal tudi veliki dres slovenske košarkarske reprezentance, ki smo ga obesili na trgu, ki bo ves čas središče septembrskega dogajanja v Celju. Prenova Dvorane Zlatorog zelo dobro napreduje, zato bo Celje zagotovo pripravljeno na enega največjih športnih dogodkov, ki ga je kdajkoli gostilo.

Jaka Lakovič, slovenski reprezentant: “Ponosen sem, da sem danes prisoten na predstavitvi tega res velikega dresa naše reprezentance. Verjamem, da se bomo v Celju odlično počutili in nas bodo navijači podpirali na vsakem koraku. Sam že komaj čakam, da se s fanti zberemo na pripravah in se začnejo prve tekme. V Celju se znova kmalu srečamo, takrat že v košarkarski dvorani.

Vir: Mestna občina Celje

Foto: KZS/www.alesfevzer.com