Urbani gladiator v Celju 2017 (foto, video)


Kot vsako leto so knežje mesto tudi letos zavzeli gladiatorji – rekreativni tekmovalci v raznovrstnem premagovanju fizičnih ovir na ekipni poti do zmage.

Tradicionalno se najprej zberejo najmlajši gladiatorčki, drug dan pa še gladiatorji. Letos so organizatorji malce spremenili progo, ob kateri se je nabralo kar nekaj radovednežev.

Mesec športa v Celje pripelje urbanega gladiatorja. Tekmovanje, kjer šteje sodelovanje, tako posameznika kot tudi ekipe. Različne generacije tekmovalcev so se pomerile na različno dolgih trasah, vse od 9 pa do 18 km. 

gladiator-5

Tudi letos so ekipe štartale izpred Lapidarija, pot jih je, ob Savinji, vodila do Starega grada, nekatere tudi do Celje koče. Malce spusta in vzpona pa so prišli do Herkulovega svetišča ter v mestni park. Nekateri so od tu nadaljevali še do Petrička in Špice.

Na poti smo jih spremljali tudi mi. Vabimo k ogledu fotogalerije in video inesertov

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”543″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Evelin Brodnik

sola-voznje-polsi-klik