Gloria Kotnik z zmago do prvih stopničk v svetovnem pokalu


Deskarka iz celjskega območja Gloria Kotnik je v italijanski Cortini d’Ampezzo v paralelnem veleslalomu prišla do zmage in se prvič v karieri uspela povzpeti na stopničke v svetovnem pokalu.

Gloria je v kvalifikacijah dosegla peti najboljši rezultat, na tekmi pa je premagala štiri nasprotnice in z zmago prišla do svojih prvih stopničk v svetovnem pokalu.

Najprej se je pomerila z avstrijsko predstavnico Danielo Ulbing in jo ugnala z dobro vožnjo v spodnjem delu proge. V četrtfinalu ji je nasproti stala Poljakinja Aleksandra Krol proti kateri se je brez večjih težav prebila v polfinale. Tam je sledil dvoboj s Kanadčanko Megan Farrell in tudi njo je precej zanesljivo uspela ugnati.

V finalu se je udarila še z Nemko Ramono Hofmeister. Nemška nasprotnica je kmalu po začetku zapeljala s proge, kar je pomenilo, da mora nekdanja dijakinja I. gimnazije v Celju le še pripeljati do cilja.

V svetovnem pokalu je doslej zbrala štiri četrta mesta, tokrat pa ji je uspel preboj na oder za zmagovalce in to celo na najvišjo stopničko.

“Tako dolgo sem čakala, zdaj se je vse sestavilo, res je super. Zelo sem vesela, ne le, da mi je uspelo priti na stopničke v svetovnem pokalu, ampak celo zmagati na prvi tekmi. To je moje najljubše prizorišče in sem vesela, da mi je to uspelo prav tukaj.Vesela sem, da se je vse ‘poklopilo’ tudi v svetovnem pokalu. V Carezzi sem se pošalila, da če bom vsakič napredovala za štiri mesta, potem bo tu v Cortini zelo dobro. Danes se je to uresničilo, sem pa zelo motivirana za nadaljevanje sezone in se veselim naslednjih tekem.”  – Gloria Kotnik

Simon Valant, foto: Smučarska zveza Slovenije/Facebook