Gorenje v polnem Zlatorogu naredilo velik korak k naslovu državnega prvaka


V derbiju 1. NLB Leasing rokometne lige sta se pred 3300 navijači v dvorani Zlatorog pomerila RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje. Celjani bi se z zmago prvouvrščenim Velenjčanom na lestvici približali le na točko zaostanka. Čeprav želja kluba, da bi se tekme udeležlo 4000 navijačev, ni bila uresničena, so imeli pivovarji odlično spodbudo s tribun. Žal pa je niso znali kronati z zmago. Velenjčani so zmagali s 27:34 in naredili velik korak k osvojitvi naslova državnih prvakov.

Gostje so z agresivno obrambo in v napadu razpoloženim Bezjakom hitro prišli do vodstva dveh zadetkov. Celjani so v nadaljevanju zaigrali bolje in v 11. minuti povedli (7:6). Sledila je izenačena igra, v kateri si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti. Prvi polčas so bolje zaključili rokometaši Gorenja in na odmor odšli z dvema goloma prednosti (15:17).

V drugem polčasu Velenjčani niso izpustili prednosti iz rok. Predvsem z agresivno obrambo, ki ji je poveljeval razpoloženi vratar Ivan Gajić, Celjanom niso pustili blizu. Na drugi strani pa so uspešno zaključevali napade in višali prednost. Napete končnice ni bilo, saj so si gostje že pred tem zagotovili prednost za zmago. Za zmago z rezultatom 27:34 sta po 7 zadetkov za “ose” dosegla Jure Dolenec in Nikola Manojlović, Ivan Gajić je zbral 15 obramb. Za pivovarje je Luka Žvižej dosegel 6, Alem Toskić pa 5 golov.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje  27:34  (15:17)

CPL: Lesjak, Perič 6/1 obramb, Skok  2 obrambi; Mlakar, Marguč 4, Žuran 4, Razgor, Toskič 5, Ranevski, Poklar 4, Poteko, Metličič 2, Zelenovič 1, Žabič, Mačkovšekv1, Žvižej 6/2; trener Vladan Matič

Sedemmetrovke: 2/3
Izključitve: 4 min;

Poročanje rk-celje.si: Žal brez rekorda in zmage

Po tretjem porazu v sezoni Celjani za včerajšnjimi tekmeci na lestvici 1. NLB Leasing lige zaostajajo za 5 točk. Čeprav je do konca prvenstva še 11 krogov bodo potrebovali kar nekaj “kiksov” Velenjčanov, da bi osvojili novo zvezdico za naslov državnega prvaka. Varovance Vladana Matića zdaj čaka zaključni turnir Pokala Slovenije, ki ga bo gostil Podčetrtek. V sobotnem polfinalu se bodo pomerili z mariborskim Branikom, drugi polfinalni par pa je RK Cimos Koper in RK Jeruzalem Ormož. V nedeljo ob 17.30 se bosta poraženca pomerila na tekmi za tretje mesto, finale pa se bo začel ob 20. uri. Danes in jutri si lahko v Podčetrtku ogledate odprta treninga celjskih rokometašev.

FOTO: Celjski rokometaši pred polnim Zlatorogom niso uspeli premagati rivalov iz Velenja (vir: rk-celje.si)

M.K.