Goričani presenetili Celjane


Nogometaši Celja so v 25. krogu državnega prvenstva na domačem terenu gostili zadnjeuvrščeno Gorico. Favorizirane Celjane so Goričani na krilih zamenjave na trenerskem stolčku premagali z minimalno razliko.

Celje : Gorica 0:1 (0:0)
Stankovski 49′

Začetna postava Celja: Obradović; Karničnik, Vuklišević, Zec, Štefulj; Popović, Vrbanec, Kouter; Kargbo Jr., Ikwuemesi, Bobičanec

Celjani so bolje odprli dvoboj, imeli so terensko premoč, preko prekinitev pa so si uspeli ustvariti tudi nekatere bolj zrele priložnosti. Najnevarneje je bilo v 33. minuti, ko je poizkušal Žan Karničnik, a je njegovo veselje z izjemno obrambo preprečil vratar Gorice Matevž Dajčar.

Tako sta moštvi na odmor odšli brez zadetkov. Začetek drugega dela srečanja je bil naklonjen gostom, ki so prišli do vodilnega in s tem tudi edinega zadetka na srečanju. Za Grofe je bilo usodno doslej njihovo največje orožje, in sicer prekinitev, iz katere je v 49. minuti Luka Stankovski zatresel celjsko mrežo.

Prav mladi Makedonec je nekaj minut kasneje ponovno nevarno zapretil, toda refleksno je posredoval Matko Obradović. V 64. minuti so bili gostje iz mesta vrtnic izredno blizu povišanju vodstva, a je žogo iz golove črte izbil Damjan Vuklišević.

Celjani so sicer preostanek obračuna prevladovali kar se tiče posesti, toda prave priložnosti si niso uspeli priigrati. Celjski nogometaši so tako doživeli šesti poraz v aktualni sezoni, a kljub temu ostajajo na tretjem mestu. Že v torek pa jih čaka naslednja preizkušnja, in sicer v okviru pokalnega tekmovanju proti Vidmu, ki nastopa v tretji ligi.

Simon Valant