Grofje slavili na Fazaneriji pri Muri


Nogometaši Celja so v 30. krogu državnega prvenstva gostovali na Fazeneriji pri Muri. Gre za moštvo, o katerem je bilo v povezavi s Celjani prelitega precej črnila, toda tudi tokrat, podobno kot jeseni, so slavili grofje. 

Mura : Celje 0:2 (0:1)
Bizjak (42'), Ikwuemesi (57')

Začetna postava Celja: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Kouter, Zabukovnik, Popović, Bizjak, Kargbo Jr., Matko

Prvi del srečanja je bil izredno zadržan iz obeh strani. Celjani torej niso bili pretirano nevarni, so pa v 40. minuti vendarle dočakali svojo veliko priložnost, ko je Srdjan Kuzmić v kazenskem prostoru Mure igral z roko. Lovro Bizjak je zanesljivo izvedel strel z bele pike in Celje popeljal do vodstva.

V zgodnji fazi drugega polčasa je ob poskusu Mirlinda Dakuja izjemno posredoval Matko Obradović in tako ohranil celjsko vodstvo. Na drugi strani je Denis Popović z izvrstno podajo zaposlil Charlesa Ikwuemesija, ki je ob odmoru vstopil v igro in poskrbel za povišanje prednosti.

Sledila je nova priložnost črno-belih, a je Celjane po poskusu Mihaela Klepača rešila prečka. Nogometaši Celja so tako uspešno ohranili svojo prednost in se po nesrečnem izpadu v pokalnem tekmovanju vrnili na zmagovita pota.

Z novimi tremi točkami so se na tretjem mestu odlepili Kopru na pet točk, za drugouvrščenim Mariborom pa še naprej zaostajajo za tri točke. Naslednja preizkušnja jih čaka v soboto zvečer, ko bodo gostili Sežano, ki jo vodi Dušan Kosić, trener, ki je s Celjem osvojil naslov državnih prvakov.

Vrhunci tekme med Muro in Celjem: