Guček odličen peti na mladinskem SP v Nairobiju. Botolin iz cilja v bolnišnico


Minuli teden je v kenijskem Nairobiju potekalo svetovno prvenstvo v atletiki U20. Na njem so nastopili tudi trije atleti celjskega Kladivarja. Najboljši rezultat je uspel Maticu Ianu Gučku.

Matic Ian Guček

Prvi dan svetovnega prvenstva v atletiki U20 je v finalu teka na 3000 m Vid Botolin zasedel 13. mesto (9:10,10). Botolin se je med tekom okrog 50 m pred ciljem zaradi želodčnih težav zgrudil in za veljaven izid hodil do cilja. V cilju je bruhal, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je prejel infuzijo. Botolin si je si je nato opomogel in se zvečer že vrnil v reprezentančni hotel. Botolin je imel sicer 6. prijavljen čas.

Pred tem sta sicer zaradi želodčnih težav zdravniško pomoč že potrebovali obe slovenski tekmovalki na 400 m ovire, med katerima je bila Celjanka Lara Bezgovšek, ki se ji tudi zaradi tega v kvalifikacijah na 400 m ovire s časom 1:08,29 ni uspelo prebiti med osem finalistk. Zasedla je 19. mesto. Lara Bezovšček je zaradi težav ostala tudi brez nastopa v štafeti 4×400 m, kjer bi v finalu morala nastopiti s Klojčnikovo, Dolenćevo in Sadekovo. Zamenjala jo je Murnova. Slovenke so bile v finalu zadnje 8.

Smolo celjskih atletov je vsaj nekoliko omilil odličen Matic Ian Guček. V finalu teka na 400 m ovire si je namreč, po diskvalifikaciji Šveda, s časom 50,80 pritekel odlično peto mesto. Matic Ian Guček je prej suvereno opravil tako s kvalifikacijskim kot tudi s polfinalnim tekom in se brez težav uvrstil v finale.

Foto: AZS