Celjski hitrostni drsalci v Beogradu med najhitrejšimi


Hitrostni drsalci na kratke proge so se minuli vikend pomerili v Beogradu na tekmi Alpe Adria Trophy, Serbia Open 2022. Osvojili so 2 zlati medalji in 1 bronasto medaljo.

Dina Špan na 1. mestu

To je bila druga v seriji tekem Alpe Adria Trophy, ki se zaključijo s finalno tekmo prav v Celju. Nastopilo je 76 hitrostnih drsalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Slovaške, Madžarske, Nemčije, Avstrije in Singapurja.

Medalje so bile podeljene le na skupno razvrstitev in ne po distancah. Tibor Komerički in Dina Špan sta bila vsak v svoji skupini

najhitrejša v vseh treh distancah (na 500 m, 1000 m in 1500 m) s čemer sta v skupni razvrstitvi svoje skupine osvojila zlato medaljo.

Zoja Felicijan je bila v svoji skupini v vseh treh distancah (na 500 m, 1000 m in 1500 m) tretja najhitrejša drsalka in zato v skupni razvrstitvi prevzela bronasto medaljo.

Vid Gal je zasedel 3. mesto na distancah na 1000 m in 1500 m ter v skupni razvrstitvi zasedel nehvaležno 4. mesto. Filip Škof je izboljšal svoj osebni rekord na 500 m. V ostalih distancah zaradi težav z zdravjem žal ni tekmoval, v skupni razvrstitvi je zasedel 21. mesto. Najmlajša hitrostna drsalka celjskega kluba Ajši Zhang je na svoji drugi tekmi izboljšala osebni rekord na 500 m in pridobila svoj prvi čas na 777 m. V skupni razvrstitvi je zasedla 11. mesto.

Tibor Komerički z zlato medaljo

Hitrostni drsalci so s temi dosežki pokazali visoko stopnjo fizične pripravljenosti, kar je rezultat intenzivnih in strokovno vodenih treningov trenerja Martina Kolenca.

Sezona tekem je v polnem teku, celjski hitrostni drsalci pa bodo konec tedna tekmovali v Budimpešti.

Simon Valant, foto: DK Celje