Hokejisti Celja poraženi po kontroverznem zadetku gostov iz Italije


Celjski hokejisti so v 18. krogu mednarodne Alpske lige gostili italijansko ekipo Wipptal Broncos. Na tekmi, ki je bila polna napetosti, na trenutke pa se je celo zaiskrilo, so Celjani vknjižili svoj enajsti poraz.

RST Pellet Celje : Wipptal Broncos 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Mintautiškis (6′), Sečen (35′); Soraruf (2′), Topatigh (12′), Zecchetto (46′), Maylan (60′)

Na začetku tekme so Tirolci hitro prevzeli vodstvo. Dvojno podajo sta odigrala Justin Maylan in Daniel Soraruf, slednji pa je uspešno poslal ploščico v celjsko mrežo. Sledil je pritisk Celjanov, ki so izkoristili igro z igralcem več, s preciznim strelom pa se je izkazal Mikus Mintautiškis, ki je poravnal izid.

Tudi gostje so bili nato v polju s številčno premočjo, kar je s strelom z razdalje kronal Derek Topatigh in svojo ekipo popeljal do novega vodstva. Nekdanji italijanski prvaki so imeli nato še veliko priložnost za povišanje minimalne prednosti, ko se je pred golom Celja povsem sam znašel Alex Zecchetto, toda izkazal se je Jakob Brandner.

Na drugi strani Ledene dvorane so celjski hokejisti kaznovali zapravljeno priložnost gostov. Na delu je bil mladi 18-letni Nik Sečen, ki je po podaji Jureta Sotlarja ugnal gostujočega vratarja.

Vendarle pa so Tirolci v zadnji tretjini ponovno povedli, a na nekoliko kontroverzen način. Kljub dejstvu, da so bila celjska vrata premaknjena, sodniki igre niso prekinili, medtem pa so gostje prišli do svojega tretjega zadetka. Sporna situacija je seveda ustvarila nezadovoljstvo v taboru Celja, prav tako pa tudi na tribunah.

Varovanci Gala Korena so nato v izdihljajih tekme lovili podaljšek brez vratarja, kar se jim ni posrečilo. Za končnih 2:4 je v prazno mrežo sprožil Justin Maylan.

Celjane, ki zasedajo predzadnje mesto, a kažejo dobre predstave v svoji debitantski sezoni v tem mednarodnem tekmovanju, čez dva dni čaka nova preizkušnja, in sicer gostovanje pri ekipi Unterland Cavaliers.