Hokejisti Celja so na zgodovinski domači tekmi Alpske lige gostili Italijane


Celjski hokejisti so v svojem drugem dejanju Alpske lige gostili italijansko zasedbo Rittner Buam. Zgodovinska prva domača tekma Celjanov v tem tekmovanju je pripadla gostom.

RST Pellet Celje : Rittner Buam Skyalps 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Insam (7′), L. Fink (28′), K. Fink (48′), Coatta (59′)

Celjani so se v prvi tretjini dobro kosali s favoriziranimi Italijani, toda v 7. minuti je z odlično odmerjenim strelom domačo mrežo načel Marco Insam.

Hokejisti iz knežjega mesta so na začetku drugega dela igre močno pritisnili na gostujoča vrata, a sledil je odgovor ekipe Rittnerja, ki je povišala svoje vodstvo. V polno je zadel Lois Fink.

Celjska zasedba ni uspela izkoristiti številnih situacij z igralcem več, preglavice pa jim je povzročal tudi vratar gostov Keith Colin Furlong, ki je odbil vseh 33 celjskih poskusov. Italijani, ki so v lanski sezoni nastopili v polfinalu Alpske lige, so tudi v zadnji tretjini zatresli mrežo Celja.

Najprej je bil uspešen Kevin Fink, nato pa je celjsko igro na vse ali nič iz protinapada izkoristil še Max Coatta. Nagrado za najboljšega posameznika v domačem taboru je prejel Jure Sotlar.

Varovance Gala Korena že v soboto čaka nov izziv v okviru tega mednarodnega tekmovanja, ko v Ledeno dvorano prihaja moštvo Hockey Unterland Cavaliers.