Hokejisti Celja uspešni na prvi četrtfinalni tekmi


Hokejisti Celja so na prvi četrtfinalni tekmi mednarodne lige IHL gostili Mariborčane. Srečanje se je končalo z zanesljivo zmago Celjanov, ki za napredovanje potrebujejo še dve zmagi.

Celje : Maribor 7:2 (1:0,  4:0, 2:2)
Mintautiškis (1′, 38′), Grahut (22′), Sotlar (28′, 37′), Kolar (49′), Kepic (54′); Bizjak (43′), Tomašević (57′)

Celjani so sanjsko pričeli obračun z ekipo iz štajerske prestolnice in že v prvi minuti povedli z zadetkom Mikusa Mintautiškisa. To je bil sicer tudi edini uspešno zaključen strel v prvi tretjini.

V drugem delu tekme so celjski hokejisti s štirimi zadetki že nekako odgovorili na vprašanja o končnem zmagovalcu. V polno je najprej zadel Nik Grahut, sledila sta dva zadetka Jureta Sotlarja, še drugič pa je v polno zadel Mintautiškis.

V zadnji tretjini tekme sta obe ekipi dosegli po dva zadetka. V celjskem dresu sta nasprotnikovega vratarja premagala še Rok Kolar in Alex Kepic. Celjani so tako zanesljivo slavili s 7:2, svojo drugo zmago v četrtfinalnem obračunu pa bodo iskali že v sredo v Mariboru. Poleg zmage pa so v hokejskem klubu navijače razveselili tudi z novico, da bodo v prihodnji sezoni igrali v mednarodni Alpski ligi.

Simon Valant, foto: HK LedX Celje/Facebook