Hyong z evropsko prvakinjo in dvema podprvakinjama


Madžarski Gyor je bil letošnje prizorišče evropskega kadetskega in mladinskega prvenstva v kickboksu. Tudi tokrat je bil celjski Hyong v slovenski reprezentanci dobro zastopan, prav tako pa izostal rezultatski uspeh. 

kickboks_larisa_slemensek_borba_2019Prvenstva se je udeležilo skoraj 2000 tekmovalcev iz 42 držav. 30-člansko slovensko kickboks reprezentanco je dopolnila tudi ekipa šestih borcev celjskega kluba Hyong z njihovim trenerjem Urošom Bernardom na čelu.

Nova evropska prvakinja je postala Larisa Žagar Slemenšek v diciplini light contact do 60 kilogramov, njeni klubski kolegici, mladinka Maša Kenjalo in starejša kadetinja Nina Kitek pa sta v svojih disciplinah postali evropski podprvakinji.

kickboks_larisa_slemensek_podelitev_2019Evropsko prvenstvo se ni izteklo po pričakovanjih za 16-letno Aliso Žagar Slemenšek, ki je zaradi poškodbe sredi prvenstva med borbo morala prekiniti tekmovanje. Do kritičnega trenutka je Alisa že beležila zmago nad domačo borko, ki je veljala za favoritko za medaljo.

Iz Hyonga sta slovensko reprezentanco zastopala tudi Kemal Kabilović, ki je evropsko prvenstvo zaključil v drugem kolu in najmlajša tekmovalka Lana May Pratnemer, ki se je prvič pomerila na tako pomembnem tekmovanju.

*na drugi in tretji sliki Larisa Ž. Slemenšek; foto: Hyong