Infarktna tekma v Zlatorogu: Celjani po podaljšku izločili Velenjčane (foto)


Dvorana Zlatorog je v četrtfinalu Pokala Slovenije gostila večni derbi med Celjem in Gorenjem. Neverjetno napeta tekma se je odločala šele v podaljšku, bolj uspešni pa so bili rokometaši Celja, ki so si priigrali uvrstitev na zaključni turnir četverice.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 33:31 (31:31, 28:28, 13:16)

Strelci Celja: Vlah 6, Suholežnik in Ivanković 5, Cokan 4, Žabić, Strmljan in Janc 3, Mlakar, Mazej, Marguč in Martinović 1

Na začetku tekme so se pri celjskem klubu poklonili Aleksu Vlahu, ki je po Sergeju Rutenki (leta 2005) prvi rokometaš Celja, ki je postal najboljši strelec skupinskega dela elitne Lige prvakov. Predali so mu simbolično darilo s personaliziranim dresom in spominsko plaketo. Srečanje je prav tako zaznamoval obisk številnih članov danske rokometne akademije Oure, ki so se v najbolj napetih trenutkih tekme celo pridružili Florjanom pri navijanju.

Celjski rokometaši so se po prvem delu igre znašli v zaostanku treh golov (13:16), nekako medlo pa so odprli tudi začetek drugega polčasa. Sledila je nekoliko bolj zbrana igra in boljša predstava pivovarjev, ki so večji del drugega dela srečanja lovili zaostanek. 6 minut pred koncem tekme so vendarle uspeli poravnati izid na 26:26.

Nato so v celjskem taboru ostali brez razpoloženega Matica Suholežnika, ki je bil še tretjič izključen, posledično pa je zato prejel rdeči karton. Kljub temu je Celjanom pripadel napad za zmago, a ga niso uspeli uspešno zaključiti, tako, da je sledil podaljšek. V prvem delu podaljška je v zadnjih sekundah za izenačenje s svojim edinim, a toliko bolj pomembnim, zadetkom poskrbel Žiga Mlakar (31:31).

V zadnjem delu tekme se je nato popolnoma razbranil celjski vratar Nebojša Bojić, ki je odlično nadomestil odsotnost Gala Gaberška in Yassina Belkaieda. Vratar iz Bosne in Hercegovine je povsem zaklenil svoja vrata in ni dopustil gostom niti enega samega zadetka. Celjani so tako na račun zadetkov Aleksa Vlaha in Stefana Žabića tako slavili s 33:31 in napredovali na zaključni turnir četverice pokalnega tekmovanja. Tam bodo še Koper, Ormož in Krka.

Alem Toskić, trener Celja, je po tekmi dejal:

“Ekipi sem na prvem sestanku pred tekmo dejal, da bo zmagala ekipa, ki bo imela od samega začetka tekme več energije. Zavedali smo se, da moramo biti vrhunski, da bomo Gorenje premagali še tretjič v sezoni. Pokazali smo karakter. V prvem polčasu smo bili nekoliko zaspani, ob polčasu pa se dokončno prebudili. V nadaljevanju smo dali vse od sebe. Fantje so porabili vso energijo in na koncu zasluženo zmagali.”

Vendarle pravega počitka za celjski tabor po tako naporni tekmi ne bo, saj jih že v soboto čaka ligaški obračun s Slovanom iz Ljubljane. V državnem prvenstvu Celjani zasedajo vodilen položaj, z dvema točkama naskoka proti Trimu iz Trebnjega.

Foto galerija: David Valant