Celje bo marca gostilo Evropsko nogometno prvenstveno do 21 let. Iščejo se prostovoljci

09. 01. 2021 12:00

Te zanima svet nogometa? Bi rad spoznal kako poteka organizacija nogometnega prvenstva UEFA? Imaš čas med marcem in junijem? Če so odgovori na vprašanje pritrdilni, se vam v naslednjih mesecih ponuja idealna priložnost. Celje bo namreč eno izmed slovenskih mest, ki bo gostilo evropsko nogometno prvenstvo za nogometaše stare do 21 let.

UEFA že vrsto let omogoča širši javnosti, da od blizu spozna organizacijo večjih športnih dogodkov pod okriljem evropske nogometne zveze. To edinstveno možnost imajo tudi Slovenci in Slovenke, ki bi želeli od blizu spoznati organizacijo UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta marca in junija 2021 organizirali Slovenija in Madžarska. Prvič doslej bo na evropskem prvenstvu sodelovalo 16 ekip iz vse Evrope. Prvenstvo bo potekalo v dveh delih, skupinski del marca 2021 na štirih različnih lokacijah po Sloveniji (Maribor, Celje, Ljubljana, Koper), zaključni boji pa med 31. majem in 6. junijem v Mariboru in Ljubljani.  Na posamezni lokaciji bodo potrebovali okrog 100 prostovoljcev.

Prostovoljski program v Sloveniji pod okriljem Uefe izvaja Nogometna zveza Slovenije, s ciljem ustvariti zagnano in motivirano ekipo prostovoljcev, ki bodo pomagali na številnih organizacijskih področjih. NZS želi vsem udeležencem zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo, ki bi lahko v prihodnje spodbudila še več prostovoljcev, da pomagajo pri organizaciji športnih dogodkov.

Za prostovoljca se lahko prijavi vsak, ki ga zanima sodelovanje pri organizaciji enega največjih športnih dogodkov, ki ga bo organizirala Slovenija, in je pripravljen vložiti svojo strast in energijo v ta dogodek.

Kandidati morajo izpolniti naslednje pogoje:
  • 10. marca 2021 biti stari 18 let ali več;
  • imeti čas se udeležiti intervjujev (online) in treninga pred pričetkom tekmovanja;
  • biti razpoložljivi za pomoč na prvenstvu na 3 tekmovalnih dneh;
  • osnovno znanje angleščine.

Prijava za sodelovanje na UEFA EURO U21 je možna preko spletne aplikacije na Uefinem portalu.

Prijave so možne za posamezno lokacijo (Koper, Celje, Maribor, Ljubljana) in za posamezno delovno področje. Prijave so možne od 11. decembra 2020 do 31. 1. 2021.

Več informacij je na voljo na spletni strani https://under21.nzs.si/ ali preko elektronske pošte: prostovoljci@ep-u21.si

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,751 seconds.