Ivezičev vnuk ob prvencu 3 gole za Celjane


Celjski rokometaši so v Slovenj Gradcu, kjer je tamkajšnja ekipa vodilna v drugi ligi, odigrali tekmo šestnajstine pokala.

Manjkajočim Marguču, Makucu in Grošlju, so se pridružili še Ovniček, ki je zaradi poškodbe rame izpustil že srečanje z Loko, Ferlin, ki ima težave s kolenom ter oboleli Šarac. V ekipi sta tako svoje mesto prvič dobila mlada vratar Jernej Mlakar ter Filip Rakita, za slednjega je bila to še posebna tekma, saj je na nasprotni klopi kot trener ekipo vodil njegov dedek, Slavko Ivezič.

Domači so lahko zaigrali povsem neobremenjeno in so se večji del prvega polčasa dobro upirali gostom. Ti so sicer bolj ali manj ves čas vodili, vendar pa je prednost znašala le dva do tri zadetke. Tako je bilo do vstopa v zadnjih 10 minut prvega dela, ko se je prednost gostov podvojila in narasla na šest zadetkov razlike.

V drugem polčasu so gostje hitro višali prednost in že v 39. minuti vodili za 9, Ocvirk pa je v igro že pred tem poslal Kljuna, malo kasneje pa še mladega Filipa Rakito, ko je trener domačih, Slavko Ivezič, zahteval minuto odmora. In prav njegov vnuk, Rakita, je takoj zatem, s svojim prvim zadetkom za člansko ekipo, poskrbel za prvo dvoštevilčno prednost na tekmi. Pet minut kasneje je bilo že +13 in jasno je bilo, da se bodo Celjani brez večjih težav uvrstili v osmino finala. Ocvirk je v igro poslal še preostala mlada igralca, vratarja Jerneja Mlakarja in Matica Košca, tako da so ekipo sestavljali Kljun, Rakita, Košec, Mlakar, poleg njih pa že uveljavljeni mladinec Horžen ter kapetan Razgor in Accambray. Tudi v tako spremenjeni postavi so brez težav zadrževali visoko prednost, ki je največ znašala 14 golov.

Slovenj Gradec 2011 : Celje Pivovarna Laško 25:38 (14:20)

Slovenj Gradec 2011: Turinski, Humek; Orter, Cvetko 4, Bulovič, Yankovskyy An., Pajt 5/1, Kresnik, Podstenšek, Šiljeg 4, Lesjak 3, Jagodič 1, Poklič 2, Tajnik, Dujmovič 1, Yankovskyy Al. 5; trener: Slavko Ivezič

Izključitve: 12 min, 7-metrovke: 1/1

Celje Pivovarna Laško: Mlakar, Pantjar 1 zadetek; Vujović 5/2, Jurečič 7, Malus 4, Kljun, Košec 2, Razgor, Nenadić 1, Accambray 7, Kodrin 3, Horžen 2, Rakita 3, Anić 1, Bećiri 2; trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6 min, rdeči karton: Anić 19. min, 7-metrovke: 2/4